Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Falafelsalade met mango en groene asperges

Zonnige falafelsalade met mango en groene asperges. Een zoete couscoussalade die het heel goed doet in het voorjaar of de zomermaanden. Lekker als lunch of snelle avondmaaltijd.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Falafelsalade met mango en groene asperges

Als er Ć©Ć©n ding is waar ik mijn meiden blij kan maken is het wel verse mango. Ze reageren alsof het snoep of chips is, zo lekker vinden ze het. En als er iets is waar ik heel blij van wordt is het een couscoussalade met falafel. Ik besloot deze te combineren met de zoete mango. Het resultaat, dat is deze falafelsalade met mango en groene asperges. En dat is een topper die hier zeker gedeeld moet worden.

Falafelsalade met mango en groene asperges

Couscoussalde met falafel en mango

Ik kan helaas niet zeggen dat de rest van het gezin ook zo dol is op vegetarische falafelballetjes. Zij worden blijer van ‘echte’ gehaktballetjes… Maar des te meer is er voor mij, van deze falafelsalade heb ik 1x gegeten als avondmaaltijd en 2x geluncht.

De couscous breng ik in dit geval op smaak met mangoazijn, als je dit niet in huis hebt kun je het vervangen door witte wijnazijn. Naast de falafel en mango voeg ik kort geblanceerde groene asperges toe. Pijnboompitjes en gietkaas maken de salade af. Al is hij pas echt compleet met een lik hummus erbij.

Wil je iets anders met couscous? Neem eens een kijkje bij deze couscous tandoori salade. Ook kan ik je de couscoussalade met sperziebonen en granaatappelpitjes van harte aanbevelen.

Falafelsalade met mango en groene asperges

Falafelsalade met mango en groene asperges

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze falafelsalade met mango en groene asperges

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwijder de uiteinden van de asperges. Blanceer de asperges ongeveer 4 minuten in kokend water. Dompel de groenten na het blanceren even kort in (ijs)koud water zodat de garing stopt en ze mooi groen blijven.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de falafelballetjes rondom in. Halveer de falafelballetjes hierna.
4
Stap 4
Roer de couscous los en meng de azijn en extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer de slamelange door de couscous.
5
Stap 5
Verdeel de couscous over een grote schaal of de borden. Leg de groene asperges erop en verdeel hieromheen de falafel, mango en avocado. Bestrooi met pijnboompitjes en verkruimelde geitenkaas.
6
Stap 6
Serveer de falafelsalade met een lik hummus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

1 reactie

Bernard
5/5 sterren

Lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op