Ga naar de inhoud

Couscoussalade met falafel en sperziebonen

Inmiddels is het eind oktober, niet meer helemaal de tijd om een saladerecept te delen, of te eten. Maar deze couscoussalade is zo lekker dat ik hem jullie niet wil onthouden. Deze couscoussalade met falafel en sperziebonen kan namelijk ook heel goed op een wat koudere herfstdag. Couscoussalade met falafel...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Couscoussalade met falafel en sperziebonen

Inmiddels is het eind oktober, niet meer helemaal de tijd om een saladerecept te delen, of te eten. Maar deze couscoussalade is zo lekker dat ik hem jullie niet wil onthouden. Deze couscoussalade met falafel en sperziebonen kan namelijk ook heel goed op een wat koudere herfstdag.

Couscoussalade met falafel en sperziebonen

Deze couscoussalade is een recept van mijn buurvrouw, tijdens de buurt BBQ was dit een van de salades die op tafel stond. Ik vond hem zo lekker dat ik direct haar recept hebt gevraagd en diezelfde week nog aan de slag ben gegaan. Inmiddels heb ik de salade ook een tweede keer gemaakt. En deze keer meteen een grotere batch zodat ik het in porties kon invriezen. Dit is namelijk een ideale lunchsalade.

Het is een kruidige (spelt)couscoussalade met knapperige sperzieboontjes, romige feta, ringetjes lente-ui, natuurlijk falafelballetjes en tot slot fruitige granaatappelpitjes. Je kunt deze salade zowel lauw-warm als koud eten.

Couscoussalade met falafel en sperzieobnen

Couscoussalade met falafel en sperzieobnen

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze couscoussalade met falafel en sperziebonen

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik groentebouillon in plaats van water.
2
Stap 2
Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Bewaar het blad van de bleekselderij voor straks. Fruit de ui in een koekenpan met olijfolie. Voeg hierna het bleekselderij erbij en breng op smaak met zout, peper en kaneel. Laat dit even mee bakken.
3
Stap 3
Halveer de sperziebonen en kook deze beetgaar. Spoel hierna af met koud water.
4
Stap 4
Bak in een andere koekenpan met olijfolie de falafelballetjes rondom aan en snijd de balletjes in kwarten.
5
Stap 5
Snijd de lente-ui in ringen en het blad van de bleekselderij fijn. Snijd de feta in blokjes.
6
Stap 6
Besprenkel de couscous met de rode of witte wijnazijn. Roer het uimengsel door de couscous en meng vervolgens de sperziebonen, feta, lente-ui en granaatappelpitjes erdoor. Breng op smaak met ras el hanout en verdeel tot slot de falafel over de salade.
7
Stap 7
Serveer de salade eventueel met een lik hummus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Groentespiesjes met falafel en tzatziki
Gegrilde groenten met chimichurri en burrata
Venkelsalade met spinazie en grapefruit
Sweet chili pulled chicken

2 reacties

Conny

feta komt toch ook uit een dier dus is niet vegan

Laat een bericht achter

kenneth

Een lekkere salade! Ik heb er in plaats van bleekselderij kerstomaatjes in partjes door heen gedaan.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op