Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella
Bewaren
Dit zijn van die recepten om blij van de worden, het is de zon op je bord! Simpel om te maken, maar zoveel smaak. Heerlijk! Deze groene aspergesalade met tomaat en mozzarella, oftewel caprese is een topper!
Groene aspergesalade met tomaat en mozzarella
Simpel kan zo lekker zijn, zeker bij saladerecepten. Bij dit recept is dat niet anders.
Kort geblanceerde groene asperges met tomaatjes gemarineerd in groene pesto. Daarbij gebruik ik vijgen/balsamicoazijn, mijn favoriet. Je kunt dit ook vervangen door andere goede balsamicoazijn. Stukken mozzarella en verse basilicum maken het af.
Een simpele salade, die bij vele in de smaak zal vallen.
Je maakt de groene aspergesalade voor de lunch of serveert hem bij het avondeten. Ook is dit een lekkere salade om bij een barbecue te serveren. In dat geval is het nog lekkerder om de groene asperges ook even op de barbecue te grillen.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groene aspergesalade met tomaat en mozzarella
Stap 1
Verwijder de uiteinden van de asperges. Blanceer de asperges ongeveer 4 minuten in kokend water. Dompel de groenten na het blanceren even kort in (ijs)koud water zodat de garing stopt en ze mooi groen blijven.
Stap 2
Halveer de tomaatjes en roer hier een eetlepels pesto door.
Stap 3
Leg de asperges op een schaal en verdeel de tomaatjes erover. Besprenkel dit met de azijn en verdeel de stukken mozzarella erover. Bestrooi met de verse basilicum. Verdeel vervolgens de overige groene pesto over de salade en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Serveer de salade hierna direct. Lekker met een stuk brood of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groene aspergesalade met tomaat en mozzarella
Stap 1
Verwijder de uiteinden van de asperges. Blanceer de asperges ongeveer 4 minuten in kokend water. Dompel de groenten na het blanceren even kort in (ijs)koud water zodat de garing stopt en ze mooi groen blijven.
Stap 2
Halveer de tomaatjes en roer hier een eetlepels pesto door.
Stap 3
Leg de asperges op een schaal en verdeel de tomaatjes erover. Besprenkel dit met de azijn en verdeel de stukken mozzarella erover. Bestrooi met de verse basilicum. Verdeel vervolgens de overige groene pesto over de salade en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Serveer de salade hierna direct. Lekker met een stuk brood of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.