Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Gekruide Fish and Chips met citroenmayonaise

Gekruide fish and chips

Gesponsord artikel

Voor CêlaVíta mocht ik weer aan de slag met aardappel. Ik mocht aan de slag met friet! En ook daar weet ik wel raad mee hoor, ik maakte lekkere gekruide fish and chips met citroenmayonaise.

Vroeger was patat (zoals wij de frieten noemen) voor mij zo’n beetje het lekkerste dat er bestond. Het was iedere keer weer een feestje als de patat op tafel stond. Het liefst op zaterdag nadat ik bij mijn bijbaan had gewerkt. Na een dag hard werken in de schuur smaakte de patatjes nóg lekkerder.

Tegenwoordig eet ik niet zo vaak meer friet. Ik weet namelijk dat er nog veel meer lekkere dingen zijn. Maar soms, soms is een bord (of bakje) friet gewoon super lekker, dan kan ik er echt van genieten.

Als we thuis friet eten gaan we het liefst voor zelfgemaakte patat. Maar ik heb niet altijd zin om het zelf te maken, in dat geval ga ik voor verse friet. En op dat gebied heeft CêlaVíta iets nieuws: verse friet in schil! De verse friet vind je in het koelvak van de supermarkt en kun je bereiden in de oven, airfryer en frituurpan. Ik heb besloten voor goed fout te gaan en de friet te frituren. Hierdoor wordt de friet mooi bruin en lekker krokant.

De friet in schil smaakt nog lekkerder met iets lekkers er bij. Daarom maakte ik een gekruide fish and chips. De kabeljauw kruidde ik, haalde ik door een bierbeslagje ging vervolgens in de frituur. Extra lekker met de friet in schil en een citroenmayonaise.

Een leuke tip: CêlaVíta heeft nu een win-actie lopen. Vertel op de website wat jouw ultieme friet verwenmoment is en win een handige friettang! (Klik hier om mee te doen aan deze actie)

Gekruide fish and chips met citroenmayonaise

 

Gekruide Fish and Chips met citroenmayonaise

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 zak CêlaVíta friet, met schil (700 gram)
 • 2 kabeljauwfilets (vers)
 • 75 gram bloem
 • 1 ei
 • 125 ml pils
 • peper en zout
 • halve theelepel paprika poeder
 • takje rozemarijn
 • 1 citroen
 • 4 eetlepels mayonaise
 • peper en zout

Extra benodigd: frituurpan met olie of wok met olie om te frituren

Bereiding:

Verwarm het vet tot 175 ºC.

Rasp de citroen en zet dit even apart. Knijp hierna het sap uit de citroen. Hak de blaadjes van de rozemarijn grof.

Meng het ei met de pils en bloem en klop dit tot een beslag. Breng op smaak met peper, zout en de paprikapoeder.

Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi aan beide kanten met peper en zout, citroensap en rozemarijn. Haal de kabeljauwfilets door het beslag, laat het overtollige beslag er af lopen en laat hem daarna in het vet. Bak de kabeljauwfilets 5 minuutjes en haal ze hierna voorzichtig met een tang uit het vet. Laat het op een bord met keukenpapier uitlekken.

Bak de CêlaVíta friet met schil hierna 8 minuutjes in de frituurpan (of volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer). Meng de mayonaise met het citroenrasp.

Serveer de gekruide kabeljauwfilets met de gebakken CêlaVíta friet met schil en citroenmayonaise.

Dit artikel is een samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Marlotte 4 maart 2016 om 06:44

  Oh wat een heerlijk simpel gerecht, die ga ik onthouden! :)

 2. Cheese and Chinese 4 maart 2016 om 08:10

  Patatjes in schil zijn zoveel lekkerder, inderdaad! Ik heb al zo lang geen fish & chips gegeten, deze gaat as we speak op onze to make lijst!

 3. Anja 4 maart 2016 om 11:47

  Heerlijk ,goed iedee voor vanavond .

 4. Diana 4 maart 2016 om 14:40

  Dat ziet er super lekker uit, deze ga ik opslaan en eens uitproberen! :-)

 5. Tanja 6 maart 2016 om 15:33

  Dit is een lekker recept voor vanavond met de Cela Vita friet met schil! Van de Cela Vita friet, robuust gesneden maakte ik een zalig frietje kapsalon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *