5x pasta met rode saus

5x pasta met rode saus

Bijna weekend! En daarom deel ik weer eens een friday 5 met jullie. Vandaag 5 lekkere pasta-recepten met rode saus.

Als we pasta eten met rode saus is het (bijna ;)) altijd goed. Als ik een pasta met een andere kleur saus serveer wordt er altijd een beetje argwanend naar me gekeken. Sommige mensen vinden namelijk dat pasta alleen met rode saus gegeten moet worden. Daarom eten we vaak pasta met een rode saus, maar dan wel iedere keer net even anders.

Voor alle andere pasta-met-rode-saus-lovers deel ik bij deze 5x pasta met rode saus. Deze 5 recepten bevatten allemaal pasta, en een rode saus. Maar zijn allemaal net even anders:

Klik op de dikgedrukte groente tekst om de recepten te bekijken

Arrabiatasaus

Arrabiatasaus is een snelle pittige tomatensaus gemaakt van gepelde tomaten. En je kunt er alle kanten mee op. Aan deze basissaus kun je je eigen draai aan geven door groenten en vlees of vis toe te voegen. Klik hier om het recept te bekijken.

Arrabiatasaus kun je niet alleen als basis voor een pastagerecht gebruiken, gebruiken maar bijvoorbeeld ook voor gegrilde auberginerolletjes in tomatensaus, of een ovenschotel met aardappelschijfjes en vis.

Bolognese saus

Spaghetti bolognese, wie kent het niet!? Een goede bolognesesaus is altijd goed en daarom mag deze saus natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Klik hier om het recept van mijn bolognesesaus te bekijken.

Macaroni stroganoff

Mijn vriend is gek op stroganoffsaus, en zijn favoriete pastagerecht is dan ook macaroni stroganoff uit een pakje. Dat moet ik ook zelf kunnen dacht ik en daarom ging ik er mee aan de slag. Mijn versie van de macaroni stroganoff is ontzettend goed gelukt, en daarom eten we deze als ik kook. Mijn vriend houdt vol en kookt het liefst uit het pakje..

Pasta met rode pestosaus

Pesto en pasta gaan goed samen. Dus waarom zou je de pesto niet door de tomatensaus roeren? Het geeft je pastagerecht net even iets extra’s. Klik hier voor het recept. 

Spaghetti met ballen

Deze snelle spaghetti met gehaktballen is een toppertje. Geen moeilijk gedoe. Maar snel en lekker spaghetti eten. Met gehaktballen.

Welke van deze recepten is favoriet? En zijn jullie ook zo gek op pasta met een rode saus? Of maakt het voor jullie niet uit? 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk