Pasta met rode pestosaus
Na een heerlijk weekend doen we vandaag weer even normaal. Daarom gooi ik er een makkelijke maandag in, een lekker snel recept met pasta en rode saus. Pestosaus. Afgelopen weekend heb ik heerlijk gegeten, maar niet bepaald ontzettend gezond. Zaterdag had ik een (alcoholvrij)wijnavondje met vriendinnen en gister vierden we de verjaardag van andere vriendenPasta met rode pestosaus
Bewaren
Na een heerlijk weekend doen we vandaag weer even normaal. Daarom gooi ik er een makkelijke maandag in, een lekker snel recept met pasta en rode saus. Pestosaus.
Afgelopen weekend heb ik heerlijk gegeten, maar niet bepaald ontzettend gezond. Zaterdag had ik een (alcoholvrij)wijnavondje met vriendinnen en gister vierden we de verjaardag van andere vrienden met hamburgers van de barbecue. Tijd om vandaag weer even normaal te doen en een gerecht te eten met lekker veel groenten. Pasta met veel groenten en rode pestosaus.
Als ik thuis pasta met rode saus op tafel zet is het altijd goed. Dat valt namelijk altijd in de smaak. Maar natuurlijk wil ik niet iedere keer dezelfde saus op tafel zetten. Deze keer ging ik voor een saus met rode pesto. Een snel, makkelijk, gezond en lekker gerecht. Staat deze pasta ook bij jou op tafel deze week?
Pasta met rode pestosaus
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 200 gram pasta
- 200 gram gehakt
- eventueel gehaktkruiden
- 2 eetlepels paneermeel
- scheutje ketjap (zout)
- 1 ui
- 1 courgette
- 125 gram champignons
- gele paprika
- 250 ml gezeefde tomaten
- 3 eetlepels rode pesto (bijvoorbeeld volgens dit recept)
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar in ruim water. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok.
Snipper de ui bak dit glazig. Meng het gehakt met de paneermeel, een beetje ketjap en gehaktkruiden en draai hier balletjes van. Bak deze mee met de ui. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de koekenpan en bak dit 10 minuten mee.
Voeg tot slot de gezeefde tomaten en rode pesto toe. Verwarm dit even mee. Meng de pasta door de saus, en serveer met Parmezaanse kaas.
Tip: maak extra saus zodat je een deel kunt invriezen
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Wilbert
Heb vandaag dit recept gemaakt, heerlijk! maakte altijd al zelf de pastasaus, met een blikje tomatenpuree, maar met de pesto is het nog lekkerderrrrrrr.
Harriët
Hmmm deze vanavond proberen. Woensdag had ik de aardappelanders ovenschotel gemaakt, was heerlijk!!
Sanneke
Hoi, Waar en wanneer moet de ketjap worden toegevoegd?
Brenda Kookt
Door de gehaktballetjes heb ik een scheutje ketjap toegevoegd.
Stephanie | Kookles Thuis
Pasta is altijd goed, zeker met een boel groente. Slim idee die pesto.
Els
jammie wij zijn dol op pasta en vooral Tyler (1 Jaar) dus deze gaan we zeker proberen
Brenda Kookt
Wat goed om te horen Els!
Marlotte
Mmm, leuk recept! Die ga ik heel binnenkort maken!