Ga naar de inhoud

Pasta met rode pestosaus

Na een heerlijk weekend doen we vandaag weer even normaal. Daarom gooi ik er een makkelijke maandag in, een lekker snel recept met pasta en rode saus. Pestosaus. Afgelopen weekend heb ik heerlijk gegeten, maar niet bepaald ontzettend gezond. Zaterdag had ik een (alcoholvrij)wijnavondje met vriendinnen en gister vierden we de verjaardag van andere vrienden
Delen op

Pasta met rode pestosaus

Pasta met rode pesto en balletjes

Na een heerlijk weekend doen we vandaag weer even normaal. Daarom gooi ik er een makkelijke maandag in, een lekker snel recept met pasta en rode saus. Pestosaus.

Afgelopen weekend heb ik heerlijk gegeten, maar niet bepaald ontzettend gezond. Zaterdag had ik een (alcoholvrij)wijnavondje met vriendinnen en gister vierden we de verjaardag van andere vrienden met hamburgers van de barbecue. Tijd om vandaag weer even normaal te doen en een gerecht te eten met lekker veel groenten. Pasta met veel groenten en rode pestosaus.

Als ik thuis pasta met rode saus op tafel zet is het altijd goed. Dat valt namelijk altijd in de smaak. Maar natuurlijk wil ik niet iedere keer dezelfde saus op tafel zetten. Deze keer ging ik voor een saus met rode pesto. Een snel, makkelijk, gezond en lekker gerecht. Staat deze pasta ook bij jou op tafel deze week?

Pasta met pesto tomatensaus

Pasta met rode pestosaus

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 200 gram pasta
  • 200 gram gehakt
  • eventueel gehaktkruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • scheutje ketjap (zout)
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • gele paprika
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 3 eetlepels rode pesto (bijvoorbeeld volgens dit recept)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar in ruim water. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok.

Snipper de ui bak dit glazig. Meng het gehakt met de paneermeel, een beetje ketjap en gehaktkruiden en draai hier balletjes van. Bak deze mee met de ui. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de koekenpan en bak dit 10 minuten mee.

Voeg tot slot de gezeefde tomaten en rode pesto toe. Verwarm dit even mee. Meng de pasta door de saus, en serveer met Parmezaanse kaas.

Tip: maak extra saus zodat je een deel kunt invriezen

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

8 reacties

Wilbert

Heb vandaag dit recept gemaakt, heerlijk! maakte altijd al zelf de pastasaus, met een blikje tomatenpuree, maar met de pesto is het nog lekkerderrrrrrr.

Laat een bericht achter

Harriët

Hmmm deze vanavond proberen. Woensdag had ik de aardappelanders ovenschotel gemaakt, was heerlijk!!

Laat een bericht achter

Sanneke

Hoi, Waar en wanneer moet de ketjap worden toegevoegd?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Door de gehaktballetjes heb ik een scheutje ketjap toegevoegd.

Stephanie | Kookles Thuis

Pasta is altijd goed, zeker met een boel groente. Slim idee die pesto.

Laat een bericht achter

Els

jammie wij zijn dol op pasta en vooral Tyler (1 Jaar) dus deze gaan we zeker proberen

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Els!

Marlotte

Mmm, leuk recept! Die ga ik heel binnenkort maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op