Ga naar de inhoud

Arrabiatasaus

Deze Italiaanse pikante tomatensaus wordt ook wel ‘kwaaie saus’ genoemd. Een heerlijke tomatensaus waar veel mee mogelijk is. Markeer dit recept bij je favorieten of sla hem op, want deze saus is super lekker en komt heel vaak van pas. De saus is lekker bij gebakken aubergines (of auberginerolletjes) of als basis voor een pastagerecht.

Arrabiatasaus

Arrabiatiesaus 2 txt
Deze Italiaanse pikante tomatensaus wordt ook wel ‘kwaaie saus’ genoemd. Een heerlijke tomatensaus waar veel mee mogelijk is. Markeer dit recept bij je favorieten of sla hem op, want deze saus is super lekker en komt heel vaak van pas.

De saus is lekker bij gebakken aubergines (of auberginerolletjes) of als basis voor een pastagerecht.
Voeg extra groenten en eventueel vlees (kip, salami of gehakt) toe en je hebt een heerlijke pastasaus. Binnenkort plaats ik een ovenschotel waarbij ik deze saus ook gebruikt heb. Maar eerst gaan we de saus maken.

Arrabiatiesaus 1

Ik gebruikte blikken gepelde tomaten en tomatenblokjes. Per ongeluk had ik een verkeerd blik meegenomen. Geen probleem. In feite is het hetzelfde.

Deze saus kun je heel goed van te voren maken en als het is afgekoeld in porties invriezen. Als je pasta gaat eten hoef je alleen pasta te koken, de ontdooide saus op te warmen en eventueel aan te vullen met groenten en vlees. Handig als je gewerkt hebt en geen tijd hebt om lang in de keuken te staan.

Arrabiatiesaus 3

Arrabiatasaus

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor 750 ml saus:

  • 100 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • flinke snuf zout
  • 3blikken pomodori pelati (gepelde tomaten in blik)  a 400 gram

 Bereiding:

Pers de knoflook en snijd de rode peper (inclusief zaadjes) fijn. Verwarm de olijfolie en bak de knoflook, rode peper een paar minuten zachtjes. Roer tijdens het bakken de knoflook en peper continu door.

Giet de gepelde tomaten erbij en strooi de zout over de saus. Bak dit 5 minuten mee op hoog vuur. Roer dit tussentijds af en toe door.

Plet de tomaten met een stamper (gaat prima met een stamppot stamper) en kook ze op laag vuur in tot de gewenste dikte. Dit duurt ongeveer een uur. Breng de saus tot slot op smaak met peper en zout.

Tips:

  • Voeg geen suiker toe, hoe zuur de tomaten soms ook kunnen zijn.
  • Zout kan vervangen worden door gezouten ansjovis.
  • Lekker om een blik gepelde tomaten te vervangen door datterini of ciliegine (dadel- of kerstomaatjes in blik).
  • Heb je thuis overrijpe tomaten  in huis? Deze kun je ook gebruiken in plaats van de gepelde tomaten uit blik. 

Bron: Delicious.Magazine 6, 2012

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op