Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots Maart #1

Snap Shots maart 0124

Zo! Ik hoop dat je zin hebt om lekker veel plaatjes te kijken. Deze editie van de snap shots zit bommetje vol. Ik ben weer volop in bedrijf, aan de food snap shots van de afgelopen twee weken is dat goed te zien. Er wordt hard gewerkt, en lekker gegeten.

Kijk mee naar mijn foodfoto’s van de afgelopen twee weken:

Snap Shots maart 0122

Ik trap af met een snap shot die iets langer geleden is gemaakt. Stiekem was ik de afgelopen tijd achter de schermen namelijk bezig met wilde plannen. Afgelopen maandag mocht ik het eindelijk bekend maken: Ik ga een kookboek maken! Eind november tekende ik (hoogzwanger) het contract, inmiddels zijn de plannen rond. Klik hier om alles over mijn kookboek te lezen. Super tof, ik ben mega enthousiast en heb er super veel zin in.

Ik wil jullie super bedanken voor de vele lieve en enthousiaste reacties die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Door jullie reacties is het nóg leuker om met dit boek aan de slag te gaan.

Snap Shots maart 0102

Inmiddels ben ik na mijn zwangerschapsverlof dus weer helemaal aan het werk. Zo heb ik de afgelopen weken al een aantal lekkere paasreceptjes getest, onder andere dit lekkere broodje. Dit recept deel ik snel met jullie. Op snapchat deel ik dagelijks persoonlijke en BrendaKookt-gerelateerde updates. Volg me via username @ brendakookt

Inmiddels ben ik ook begonnen met het publiceren van paasrecepten, klik hier om het eerste paasrecept van dit jaar, de ontbijtpizza te bekijken.

Snap Shots maart 0111

Met de schoonfamilie aten we bij Restaurant Bommels in Hoorn. Hier serveren ze de lekkerste carpaccio ever #aanrader!

Snap Shots maart 0101

Een vriendinnetje maakte mijn lekkere brownies toen we op visite kwamen. Zo lief! En lekker. Helaas was het recept niet helemaal gelukt, de brownies waren nogal vloeibaar. Maar daar doen wij niet moeilijk over, ook te zachte brownies zijn super lekker.

Snap Shots maart 0103

Ik kook ook nog steeds van mijn eigen blog. De spitskoolschotel met bladerdeeg stond ook hier weer eens op het menu. (klik hier om het recept te bekijken)

Snap Shots maart 0116

Sabine van OhMyFoodness reisde van Amersfoort helemaal naar de kop van Noord-Holland om met mij samen een filmpje op te nemen.

Snap Shots maart 0110

We kookten mijn favoriete recept (kunnen jullie raden wat het is? ;). Omdat het zo simpel is besloot ik er ook een variatie op te maken.

Het filmpje met mijn favoriete recept wordt gepubliceerd op het kanaal van Sabine. Ook namen we nog een leuke challenge op samen, eentje die ik al heel lang wilde doen. Het was hi-la-risch! Het filmpje deel ik binnenkort op Brenda Kookt.

Snap Shots maart 0112

‘s Avonds schoof ik voor het eten aan bij mijn ouders. En raad eens wat daar op het menu stond.. mijn favo recept mocht ik 2x op een dag eten!

Snap Shots maart 0105

Als ik niet naar het event van Ben & Jerry’s kan komen, dan komt Ben & Jerry’s naar mij toe! Deze vernieuwde ‘Wich icecream cookies zijn vanaf nu verkrijgbaar. En ze zijn lekkerrr!

Snap Shots maart 0106

Als je met een hongerige buik op de trein staat te wachten mag je jezelf best trakteren op iets lekkers. Deze hot choco met cinnamonroll van Starbucks was niet de meest verstandige keuze, wel de lekkerste.

Snap Shots maart 0118

Eindelijk at ik weer samen met mijn foodie-vriendinnetjes! Samen met Pauline, Sabine, Philippine en Francesca schoof ik aan bij Chicks & Coqs, gevestigd in Pand 10 in Amsterdam.

Snap Shots maart 0108

Bij Chicks & Coqs gaat het om kip en cocktails. En dit allemaal op Peruviaanse wijze. Onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge is een eenvoudige (wisselende) kaart ontwikkeld. Op de kaart staan onder andere steamed buns met crispy chicken, spicy hotwings, halve geroosterde kip, spiesje van kippendijen met citroenlak en kippenoesters met pinda-pepersaus. Daarbij kun je een maiskolf, quinoa-mailsalade of aardappeltjes met salsa bestellen.

Wij bestelden allemaal iets anders zodat we alles lekker konden proeven. De kip was heerlijk mals. Mijn favoriet was de geroosterde kip, maar de steamed buns zijn een goede tweede.
Snap Shots maart 0107

Met de ladies op de foto! En check de kippetjes in de muur ;)

Snap Shots maart 0120

En mijn (alcoholvrije) cocktail smaakte ook goed bij de (soms stevig) gekruide kip!

Sinds afgelopen week is het pop-up restaurant in Pand 10 op de Nieuwe Doelenstraat gevestigd, tot  14 mei is het geopend. Enige nadeel is dat er geen toetjes op de kaart staan. Een foodiediner zonder toetjes bestaat natuurlijk niet daarom besloten we nog even aan te schuiven bij Hoofdstad Brasserie (dit restaurant hoort ook bij Pand 10 en Hotel l’europe). Als de toetjes ergens goddelijk zijn dan is het hier wel!

Snap Shots maart 0109

Dit is toch hemels? Omdat we alles willen proeven besloten we de hele kaart maar te bestellen…

Ik had verwacht dat de cacaoboon met mousse gemaakt van Manjari chocolade of een van de eclairs (met casis-creme of noten-creme) mijn favorieten zou zijn maar deze werden overtroffen door de Peche Melba (perzikijs met een pit van amandelspijs) en de mandarijn (mousse en salade met een cake van koffie). Dit was echt genieten. In hoofdletters. GENIETEN dus.
Snap Shots maart 0113

Tussen al dat lekkere eten door werd er ook gewoon gewerkt hoor ;)

Snap Shots maart 0114

Zo lekker kan lunchen met restjes zijn: erwtensoep (snert) uit de vriezer en restjes zalm met citroenmayonaise.

Snap Shots maart 0123

Afgelopen weekend bezocht ik eindelijk De Grote Kerk in Hoorn. Al sinds begin dit jaar is hier in de weekenden de foodmarket gevestigd. Schandalig dat ik hier (tot afgelopen weekend) nog geen kijkje had genomen. Ik was positief verrast. De kerk is sfeervol aangekleed en er zijn heerlijke dingen te krijgen. Een aanrader om hier met vrienden een avondje te borrelen en lekker te eten.

Mijn favorieten zijn het vleesplakjes van Slagerij van ‘t Oever, de kroketjes van Cafetaria Maria en het Italiaanse proefbordje.

Tot eind mei is de Foodmarket in De Grote Kerk in Hoorn gevestigd. Klik hier voor meer informatie.

Snap Shots maart 0115

Vriendinnetje Sylvia maakte een lekker paastoetje voor ons: Chocoladeeieren gevuld met vanille vla en bananenijs.
Snap Shots maart 0121

#foodpost! Deze yummy energierepen van Cliff zijn voor echte avonturiers. Maar ook hongerige mama’s die op maandagochtend lekker met de baby gezwommen hebben keuren ze goed! Eindelijk een energiereep die echt lekker is! (nu verkrijgbaar bij Albert Heijn)

De komende weken ga ik op deze voet verder. Hard werken wissel ik af met lekker eten, baby knuffelen en gezellige uitjes met vrienden. Over 2 weken deel ik mijn foodfoto’s wee met jullie in de Snap Shots. Wil je meer van me zien? Volg me dan op Instagram of Snapchat! (username @BrendaKookt)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Vera 16 maart 2016 om 08:55

  Gezellig en lekker allemaal ,jij weet van elke dag een feest te maken , goed bezig Brenda ?

 2. Cheese and Chinese 16 maart 2016 om 09:02

  Wat heb je weer een heerlijke paar weken gehad! Ik zie die toetjes en kip de hele tijd voorbij komen bij de andere bloggers, dus nu wil ik ze zelf heel graag proberen!! En een net-niet gare brownie is eigenlijk het lekkerst!

 3. Lilly 16 maart 2016 om 09:58

  Ik vind het altijd super lekker om veel kleine gerechtjes te maken. Van de zomer heb ik met een aantal vriendinnen allemaal kleine ‘tapatjes’ gemaakt in de buitenkeuken. Dit ziet er ook echt allemaal super lekker uit!

 4. Merle 16 maart 2016 om 18:52

  Gezellige blog Bren! :-) xx

 5. Heike. 16 maart 2016 om 22:49

  Wat heb je weer een leuke gezellige blog met al je vriendinnen op de foto’s …. wat fijn dat je weer zo heerlijk geniet van alles van wat er op je pad komt en al het lekkere eten.

  Ga zo lekker door Brenda want je bent goed bezig zie ik.

  Groetjes Heike.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *