Ga naar de inhoud

Tosti zalm

Tosti’s zijn hot! Deze zondag gaan we voor een tosti met een twist, namelijk een tosti zalm met kaas! Ik weet niet waar ze vandaan komen, maar ineens zijn ze overal, de tosti’s. In hippe lunchrooms staan ze weer op de kaart en er worden zelfs restaurants geopend waar alleen...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Besmeer een kant van de boterhammen met boter of margarine. Leg een boterham op de beboterde kant op een snijplank en besmeer de andere kant met roomkaas. Verdeel hier de citroensap en een beetje honing over en bestrooi met dille.
2
Stap 2
Verdeel hierover de plakjes gerookte zalm en daarop de kaas. Leg de andere boterham met de niet beboterde kant op de kaas.
3
Stap 3
Bak de tosti zalm tussen de grill, in een grillpan of in de oven goudbruin.

Tosti zalm

Tosti zalmTosti’s zijn hot! Deze zondag gaan we voor een tosti met een twist, namelijk een tosti zalm met kaas!

Ik weet niet waar ze vandaan komen, maar ineens zijn ze overal, de tosti’s. In hippe lunchrooms staan ze weer op de kaart en er worden zelfs restaurants geopend waar alleen maar tosti’s op de kaart staan. Lekker!

De tosti kennen we natuurlijk als de boterhammen belegd met ham en kaas (eventueel met ketchup) welke tussen de grill wordt gebakken. De croque monsieur. Maar het leuke aan de tosti is dat je er heel veel kanten mee op kunt. Je kunt hem beleggen met wat je lekker vindt.

Ik besloot een tosti met gerookte zalm te maken. Het verrassende is dat ik toch ook kaas heb toegevoegd, wat een prima combinatie leek. Een beetje honing, citroensap en dille maken de tosti extra lekker.

Tosti Zalm

 

Tosti zalm

Bekijk ook andere recepten
Flammkuchen met prosciutto
Kabeljauw in een sausje van honing, knoflook en mosterd
Zoete bruschetta met fruit en citroenricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op