Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Weet je al wat je op tafel gaat zetten tijdens de paasdagen? Misschien ben je nog opzoek naar een lekker hartig hapje met ei? Voor bij de brunch, als hapje bij de borrel of misschien als onderdeel van de paasmaaltijd? Deze bladerdeegrol van gehakt met ei is in al die gevallen echt een aanrader.

Zoet is lekker, maar hartige hapjes vallen vaak minstens zo goed in de smaak. Voordele is dat je een hartig hapje kunt serveren bij de brunch, maar ook als borrelhapje of bij het diner of buffet. Multifunctioneel dus!

Dit is een variant op de Schotse eieren waarbij het gekookte ei in een gehaktbal zit. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje een vreemd hapje. Een gekookt ei omwikkeld met gehakt en bladerdeeg. Maar ik kan je verzekeren dat het erg lekker is. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

Paasrecept bladerdeeg met ei

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Bereidingstijd 15 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 600 gram rundergehakt
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • halve theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kook 4 eieren tot ze hard gekookt zijn en pel ze.

Snijd de wortel heel erg fijn, snipper de ui fijn (dit kan bijvoorbeeld ook met een keukenmachine) en pers de knoflook. Bak de fijngesneden wortel, ui en knoflook even kort aan in een koekenpan met olijfolie.

Meng het gehakt met de gebakken wortel en ui, peterselie en paneermeel en breng het op smaak met peper, zout en kerriepoeder.

Laat 2 cm vanaf de rand van het bladerdeeg vrij, verdeel het gehakt over het bladerdeeg en druk het een klein beetje aan. Leg de gekookte eieren naast elkaar op het gehakt en rol het bladerdeeg op zodat de eieren achter elkaar in de bladerdeegrol zitten. Bestrijk de bladerdeegrol met geklopt ei.

Bak de bladerdeegrol met gehakt en ei 30 minuten in de oven.

Tip: van het overgebleven bladerdeeg kun je 2 saucijzenbroodjes of appelflappen maken

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Marlotte 22 maart 2016 om 06:32

    Ziet er echt ontzettend leuk uit met zo’n ei in het midden van de rol. Ik ga eens aan de slag met een glutenvrije variant, ik ben benieuwd :)

  2. Fran 22 maart 2016 om 09:26

    Ik vind het een leuk idee voor een hapje. Ik ga het niet deze Pasen maken maar bewaar het recept wel voor een andere keer.

    1. Brenda Kookt 23 maart 2016 om 09:41

      Leuk Fran, en natuurlijk mag dit ook als het geen Pasen is

  3. Vivian | stayaliveandcooking 22 maart 2016 om 10:20

    Wat goed dat je die recepten zo hebt samen gebracht! Ben benieuwd, heb bij moeders thuis wel eens een gehaktbal met ei gegeten dus dit zal vast ook smaken.

  4. Miranda 22 maart 2016 om 17:16

    Staat nu in de oven met een eigen twist eraan (spinazie en rode pesto toegevoegd) ruikt al goed! ?

  5. Raymond 23 maart 2016 om 21:40

    Is deze koud ook lekker?

    1. Brenda Kookt 27 maart 2016 om 21:07

      De bladerdeegrol kan ook koud gegeten worden. Al vind ik persoonlijk lauw-warm het lekkerste

  6. Kim 30 maart 2016 om 17:56

    Heb de bladerdeegrol met Pasen gemaakt. Erg lekker!

  7. John van Galen 17 april 2017 om 19:28

    Net gemaakt – smakelijk maar door het warme vet van de gehakt was de onderkant heel pappig – wat deed ik verkeerd ?

  8. Minny Kaij 17 april 2017 om 22:32

    Vandaag gemaakt,goed gelukt en erg lekker!

  9. Patricia Noordzij 22 februari 2018 om 08:25

    Hi Brenda,

    Kan ik de rol ook voordat ik hem ga bakken in de koelkast bewaren voor een paar uurtjes en de eieren..gaan die in de lengte of breedte op het gehakt? Ik wil deze rol aankomende Pasen gaan maken.

    Groetjes,
    Patricia Noordzij

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *