Gesponsord artikel
Vandaag heb ik een lekker borrelhapje met patat voor jullie. Namelijk Patates nacho’s, mijn variatie op het bekende nacho-borrelhapje.
Deze patates nacho’s zijn alweer het derde en voorlopig laatste friet-recept voor CêlaVíta. Zoals je misschien begrijpt vonden wij het helemaal niet erg dat ik in opdracht friet moest eten ;)
De vorige twee keer heb ik een bekend friet-recept gedeeld, namelijk gekruide fish and chips met citroenmayonaise en een super lekker patatje stoofvlees. Vandaag doen we het net even anders. We gaan voor nacho’s, maar dan met patat in plaats van de nachochips. En ik kan je zeggen, dat is een verrassend lekkere combinatie.
Aardappel met gesmolten kaas is heerlijk en daarom dacht ik: waarom eten we geen friet met gesmolten kaas? Door chorizo en jalapeño pepers toe te voegen krijgt het gerecht een Mexicaanse twist en lijkt het verdacht veel op het bekende nacho-hapje. Lekker!
Een leuke tip: CêlaVíta heeft nu een win-actie lopen. Vertel op de website wat jouw ultieme friet verwenmoment is en win een handige friettang! (Klik hier om mee te doen aan deze actie)
Patates Nacho’s
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 6 personen (als borrelhapje):
- 1 zak CêlaVíta robuust gesneden friet (700 gram)
- 2 Jalapeño pepers
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 80 gram chorizoworst
- 2 stengels lente ui
- 6 plakjes cheddar kaas
Voor de tomatensalsa:
- 2 tomaten
- 2 stengels lente ui
- peper en zout
- teentje knoflook
- klein beetje citroensap
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de frieten over de bakplaat en bak ze 15 minuten voor.
Snijd ondertussen de chorizo en rode paprika in blokjes en de rode ui, jalapeño pepers en lente ui in ringen.
Meng blokjes chorizo, ringen rode ui, pepers en lente ui met de voorgebakken frieten. Beleg dit met de cheddar kaas en verwarm het nog 10 minuten in de oven.
Bereid ondertussen de tomatensalsa door de tomaten heel erg fijn te hakken (bijvoorbeeld met een keukenmachine). Meng de fijngehakte tomaten met een geperst teentje knoflook, klein beetje citroensap en peper en zout. Garneer de tomatensalsa met ringetjes lente ui .
Dit artikel is een samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer