Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Patates Nacho’s

Nacho met patat

Gesponsord artikel

Vandaag heb ik een lekker borrelhapje met patat voor jullie. Namelijk Patates nacho’s, mijn variatie op het bekende nacho-borrelhapje.

Deze patates nacho’s zijn alweer het derde en voorlopig laatste friet-recept voor CêlaVíta. Zoals je misschien begrijpt vonden wij het helemaal niet erg dat ik in opdracht friet moest eten ;)

De vorige twee keer heb ik een bekend friet-recept gedeeld, namelijk gekruide fish and chips met citroenmayonaise en een super lekker patatje stoofvlees. Vandaag doen we het net even anders. We gaan voor nacho’s, maar dan met patat in plaats van de nachochips. En ik kan je zeggen, dat is een verrassend lekkere combinatie.

Aardappel met gesmolten kaas is heerlijk en daarom dacht ik: waarom eten we geen friet met gesmolten kaas? Door chorizo en jalapeño pepers toe te voegen krijgt het gerecht een Mexicaanse twist en lijkt het verdacht veel op het bekende nacho-hapje. Lekker!

Een leuke tip: CêlaVíta heeft nu een win-actie lopen. Vertel op de website wat jouw ultieme friet verwenmoment is en win een handige friettang! (Klik hier om mee te doen aan deze actie)

patat nacho

Patatas nacho

Patates Nacho’s

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 6 personen (als borrelhapje):

Voor de tomatensalsa:

  • 2 tomaten
  • 2 stengels lente ui
  • peper en zout
  • teentje knoflook
  • klein beetje citroensap

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de frieten over de bakplaat en bak ze 15 minuten voor.

Snijd ondertussen de chorizo en rode paprika in blokjes en de rode ui, jalapeño pepers en lente ui in ringen.

Meng blokjes chorizo, ringen rode ui, pepers en lente ui met de voorgebakken frieten. Beleg dit met de cheddar kaas en verwarm het nog 10 minuten in de oven.

Bereid ondertussen de tomatensalsa door de tomaten heel erg fijn te hakken (bijvoorbeeld met een keukenmachine). Meng de fijngehakte tomaten met een geperst teentje knoflook, klein beetje citroensap en peper en zout. Garneer de tomatensalsa met ringetjes lente ui .

Dit artikel is een samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Sandra 7 april 2016 om 07:50

    Lekkerrrrrr! Heb een soortgelijk gerecht eens gegeten in Berlijn en vond het heerlijk.

  2. Cheese and Chinese 7 april 2016 om 07:55

    Geweldig idee! Lekker zondigen, doet me een beetje denken aan de chili (cheese) fries die ik weleens in Amerika heb gehad.

  3. Tanja 7 april 2016 om 10:03

    Mmmm, dat ziet er ook goed uit! En ik weet uit eigen ervaring hoe lekker knapperig de CelaVita friet in de oven word

  4. jasper 7 april 2016 om 13:15

    wat is dat rode eigenlijk op de foto? paprika?

    ziet er goed uit!!

    kan dan ook als avondmaaltijd geserveerd worden.
    neem toch aan van wel.

  5. Corien 7 april 2016 om 15:59

    Lijkt me heerlijk heb alleen 2′ lactoseintoleranten’ aan tafel. Wat is jouw alternatief voor cheddar ivm de lactose intolerantie?

    1. Brenda Kookt 8 april 2016 om 08:49

      Je kunt bijvoorbeeld een lactosevrije kaas gebruiken, volgens mij bestaat dat wel. Weet alleen niet of dat zo mooi gaat smelten zoals de cheddar doet.

      1. Corien 8 april 2016 om 13:34

        Ik gebruik zelf geitenkaas voor of buffelmorzarella want dat kan wel ( heeft een andere eiwitopbouw) en smelt ook prima . Was benieuwd of jij misschien iets wist wat ik nog niet kende….

  6. Sher 7 april 2016 om 17:04

    Wow wow wow. Ja. Dit vind ik leuk.

  7. Jaimskitchen 7 april 2016 om 19:52

    Haha, dit doet mij denken aan een gerecht wat in in Miami at.. te bizar zwaar op de maag was dat. MAAR ZO LEKKER! Hier zou mijn vriend enorm gelukkig van worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *