Snap Shots April #2

Snap Shots april 0213

Oeps! Er zijn geen twee, maar inmiddels alweer drie weken voorbij sinds ik de laatste Snap Shots plaatste. Doordat mijn telefoon na de laatste editie stuk ging (scherm kapot) dacht ik dat ik te weinig foto’s had voor een goed gevuld artikel. Nu na drie weken blijkt dat wel mee te vallen. Er zijn meer dan genoeg lekkere foodfoto’s gemaakt. Sommige met mijn oude telefoon, maar de meeste sinds mijn eigen telefoon weer gerepareerd is.

Kijk mee naar mijn afgelopen drie weken in food!

(P.s. onderaan dit artikel geef ik een update over het upload-schema op Brenda Kookt, het kan namelijk zo zijn dat ik de komende 2 maanden af en toe een artikel minder plaats ivm druk rondom mijn kookboek)

Snap Shots april 0205

Rauw vlees en vis doen het niet altijd goed op foto’s, maar bij deze plaats ik deze foto toch. Deze prachtige producten heb ik besteld bij Directly From. Directly From is een heerlijke webshop die de producten van de beste producenten en specialiste samenbrengt.

Zo bestel je bij één webshop eigenlijk bij meerdere bedrijven. Ideaal. Enige nadeel is wel dat alles per webshop verpakt wordt. Dus de vis van Schmidt komt in een andere doos aan dan het vlees van Nice to Meat. Voordeel is wel dat alles op dezelfde dag geleverd wordt.

Binnenkort kunnen jullie dus recepten met deze mooie producten verwachten :)

Snap Shots april 0210

Yes, de eerste lunch in de tuin!

Snap Shots april 0212

Met vrienden aten we in een rijdende trein, het Panorama Rail Restaurant. Zo ziet het er achter de schermen uit als ik de foodfoto maak ;) Lees hier meer over ons treinavontuur.

Snap Shots april 0209

Na het borrelen konden we het niet laten op Amsterdam Centraal nog even langs de Smullers te lopen. Ik twijfelde tussen een frikadel en een kaassouffle maar ging uiteindelijk voor een gehaktstaaf met mayo. #keuzestress #bigdescisions

Snap Shots april 0211

Ik bakte de perfecte fluffy omelet, het recept ga ik zeker nog met jullie delen.

Deze foto plaatste ik op Snap Chat. Ik heb het helemaal ontdekt en plaats regelmatig updates (de ene dag meer dan de andere dag), volg me dia username brendakookt.

Snap Shots april 0203

Francesca lanceerde bij Mama Kelly in Den Haag haar boek ‘Mag ik nog een hapje’. Een heerlijke zonnige middag met de hapjes van Mama Kelly voor ons, en leuke workshops voor de kleintjes voor wie het boek eigenlijk bestemd is.

Mijn kleine moppie was nog iets te klein om mee te kunnen maar het boek komt voor mij heel goed van pas. Perfecte timing aangezien ik inmiddels ben begonnen met het geven van groentehapjes. Gister tipte ik dit boek in een uitgebreid artikel, lees hier (klik) meer over het boek over de culinaire opvoeding van kids.

Snap Shots april 0206

Koningsnacht staan wij niet in de kroeg, maar zijn wij heel veel gehaktballen aan het draaien. #teamwork

Snap Shots april 0202

Koningsdag vierden we met een grote groep vrienden & kids bij ons thuis. Thema was Holland en ik zou het simpel houden door qua hapjes blokjes kaas en worst te serveren. Toch kon ik het niet laten last-minuten nog 2 taarten te bakken…

Snap Shots april 0207

Het is heerlijk om soms eens ergens anders te werken dan thuis aan de keukentafel. Met Monique, Sabine, Philippine en Francesca sprak ik af bij de Plantage in Amsterdam. En ja dan mag er natuurlijk lekker geluncht worden. Ik ging voor de ravioli met ragout met wildzwijn met salieboter, Parmezaan en zwarte peper.

Snap Shots april 0204

Na onze werkdag konden we direct door naar Utrecht, er stond namelijk weer een (eet)feestje op ons te wachten. Philippine van het blog Liefde voor lekkers lanceerde haar eerste echte eigen boek: Jam & Zuur bij restaurant Dengh in Utrecht.

Wat een heerlijke plek, en wat mochten we genieten van mooie gerechtjes. De chef van Dengh heeft de jammen en zuren van Philippine verwerkt in 6 gerechten die we geserveerd kregen. Heel mooi om te zien dat jam en zuur ook heel goed in hartige gerechten verwerkt kunnen worden. Binnenkort vertel ik jullie meer over dit mooie kleurrijke kookboek.

Snap Shots april 0208

Zondagontbijtje: his & hers.. Al vind ik de gebakken spek ook lekker hoor ;)

13099146_931860760266486_1676507654_n

We sluiten deze snap shots af met een van mijn guilty pleasures: kant-en-klare poffertjes uit de magnetron. Ik kan daar zo van genieten. Extra lekker met een lik roomboter, poedersuiker en stroop.

De komende maand ben ik volop aan de bak (en aan de kook) voor mijn kookboek. Hierdoor heb ik veel evenementen afgezegd en werk ik hoofdzakelijk vanuit huis. Ik verwacht dat de snap shots de komende maand minder afwisselend zullen zijn. Al moet er tussen het koken en schrijven door natuurlijk ook gegeten worden.

Omdat het zo druk is met het kookboek merk ik dat ik op dit moment minder tijd voor mijn blog heb. Ik ga door met publiceren, maar het kan zijn dat ik soms een dagje oversla. Dit zal dan op de dinsdag en/of donderdag zijn. Ik publiceer liever minder artikelen maar van goede kwaliteit dan meer artikelen waar ik niet mijn volle aandacht aan kan geven. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben. 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Leuk om te zien dat jij ook gek bent van die poffertjes! Ik namelijk ook en ook nog eens met roomboter, poedersuiker en stroop! Ik eet ze maar heeeeeel zelden en dan nog maar hooguit 3 – 4 stuks want ik heb diabetes en dan zijn het wel hele zoete bommetjes. Maar wel zalig! En ravioli…. zalig! Kun je me ook wel onder begraven. Die van jou ziet er ook erg lekker uit zeg. Van deze blog loopt het water me in de mond, alles is eigenlijk heel lekker.
    Veel suc6 met het maken van je boek en een kusje voor kleine Fem.
    Groetjes, Marja. ????????

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk