Ga naar de inhoud

Tonijn met bami

Vandaag gaan we voor bami en tonijn. Misschien is dit op het eerst gezicht een vreemde combinatie, maar ik kan je zeggen dat dit verrassend goed uitpakte. En daarom moet ik dit recept ook zeker met jullie delen. Tonijn met bami. Dit was een gevalletje his and hers. De gegrilde tonijn die ik van Directlyfrom
Delen op

Tonijn met bami

Verse tonijn met groenten en bami

Vandaag gaan we voor bami en tonijn. Misschien is dit op het eerst gezicht een vreemde combinatie, maar ik kan je zeggen dat dit verrassend goed uitpakte. En daarom moet ik dit recept ook zeker met jullie delen. Tonijn met bami.

Dit was een gevalletje his and hers. De gegrilde tonijn die ik van Directlyfrom ontving wilde ik avocado en sushirijst combineren (zie dit lekkere recept). Maar ik wist dat ik mijn Mr. daar niet gelukkig mee ging maken. Dus moest ik voor hem iets anders lekkers maken. En dat werd deze snelle bami. Een lekkere combi met de verse tonijn.

Dit is een makkelijke maaltijd die lekker licht. Met een warme dag is dit ook zeker lekker.
Lekkere makkelijke maaltijd. En lekker licht. ideaal ook met warme dagen.

Tonijn met bami

Tonijn met bami

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 nestjes bami
  • 2 moten verse tonijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel soyasaus (plus extra voor bij het serveren)
  • 3 eetlepels sesamzaadjes (mix van bruin en zwart)
  • 1 grote wortel
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel ketjap
  • peper

Bereiding:

Bereid de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de wortel in plakjes, de prei in ringetjes en de paprika in reepjes. Bak de wortel in een koekenpan of wok met olie aan en zet het vuur lager. Voeg de prei en paprika toe en laat dit op middel-hoog vuur garen. Breng de groenten op smaak met ketjap en een beetje peper.

Meng olijfolie met sojasaus. Wrijf de tonijn met dit mengsel in en dep het hierna in een bord met daarop de sesamzaadjes. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de verse tonijn aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Of langer als je hem liever doorbakken eet.

Meng de gekookte bami met de groenten en serveer dit met de tonijn.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op