Zomermenu: 5-gangen diner met wijntips

Jacobs Creek Our Table Diner 01
Tip voor als je deze zomer een etentje organiseert: vandaag deel ik de recepten voor een compleet 5-gangen zomerdiner met bijpassende wijnen!

Laatst deelde ik mijn recept voor gegrilde entrecote met met wortelcreme en paddestoelenjus met daarbij een wijntip van Jacob’s Creek. Dit gerecht stond niet op zichzelf, maar was onderdeel van het Jacob’s Creek Our Table Diner. Een diner samengesteld door 5 foodbloggers waarbij 84 winnaars van Jacob’s Creek aanschoven.

Jacobs Creek Our Table Diner 09

Vorige week maandag vond het diner plaats bij restaurant Meat West in Amsterdam. Het was een super leuke avond. In het begin was het een beetje wennen omdat we met zijn allen aan een lange tafel zaten en je niemand kende. Maar naar mate de avond vorderde werd het steeds gezelliger. Bekijk hier de aftermovie en scroll naar beneden om het complete menu te bekijken.

Jacobs Creek Our Table Diner 08

Frisse amuse van zalm en rode biet

De frisse amuse van zalm en rode biet wordt geserveerd met sinaasappel en past goed bij de Jacob’s Creek Classic Pinot Grigio. Een frisse, kruidige, soepele witte wijn. (deze wijn was mijn favoriet van de avond)
Klik hier om het recept van de amuse te bekijken op het blog van Three girls one kitchen.

Jacobs Creek Our Table Diner 07

Makreelsalade met gegrilde perzik

Het voorgerecht is door de dames van chicklovefood samengesteld. Een makreelsalade met gegrilde perzik en avocado. Bijpassende wijn is de Classic Chardonnay uit het assortiment van Jacob’s Creek. Hier bekijk je het recept.

Jacobs Creek Our Table Diner 06

Diamanthaas tagliata met gegrilde tomaat en truffelbalsamico

Jacob’s Creek Classic Merlot past perfect bij dit tussengerecht. Hier kun je het recept van Goodfoodlove bekijken.

Jacobs Creek Our Table Diner 04

Jacobs Creek Our Table Diner 05

Jacobs Creek Our Table Diner 03

Gegrilde entrecote met wortelcrème en paddenstoelenjus

Jacob’s Creek heeft mij gevraagd een gerecht te ontwikkelen welke past bij de rode Classic Cabernet Sauvignon uit het assortiment. Deze wijn is een mooie rode wijn welke goed past bij een vleesgerecht met bite en hoge smaken. Daarom ontwikkelde ik dit recept met een mooie gegrilde entrecote met wortelcrème, aardappeltjes, broccoli en paddenstoelenjus. Een echt feestmaal! Klik hier om het recept te bekijken.

Jacobs Creek Our Table Diner 02

Limoen curd taartje

Myfoodblog mocht afsluiten met dit frisse taartje, bijpassend bij de Jacob’s Creek Classic Sauvignon Blanc. Klik hier om het recept te bekijken.

Jacob’s Creek is het bekende wijnmerk uit Australie. De wijnen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Dit artikel is een samenwerking met Jacob’s Creek, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment
  1. Wij hebben afgelopen weekend het hele menu gemaakt met de wijnen erbij gedronken! Was erg lekker allemaal! Gasten waren erg onder de indruk!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk