Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zomermenu: 5-gangen diner met wijntips

Jacobs Creek Our Table Diner 01
Tip voor als je deze zomer een etentje organiseert: vandaag deel ik de recepten voor een compleet 5-gangen zomerdiner met bijpassende wijnen!

Laatst deelde ik mijn recept voor gegrilde entrecote met met wortelcreme en paddestoelenjus met daarbij een wijntip van Jacob’s Creek. Dit gerecht stond niet op zichzelf, maar was onderdeel van het Jacob’s Creek Our Table Diner. Een diner samengesteld door 5 foodbloggers waarbij 84 winnaars van Jacob’s Creek aanschoven.

Jacobs Creek Our Table Diner 09

Vorige week maandag vond het diner plaats bij restaurant Meat West in Amsterdam. Het was een super leuke avond. In het begin was het een beetje wennen omdat we met zijn allen aan een lange tafel zaten en je niemand kende. Maar naar mate de avond vorderde werd het steeds gezelliger. Bekijk hier de aftermovie en scroll naar beneden om het complete menu te bekijken.

Jacobs Creek Our Table Diner 08

Frisse amuse van zalm en rode biet

De frisse amuse van zalm en rode biet wordt geserveerd met sinaasappel en past goed bij de Jacob’s Creek Classic Pinot Grigio. Een frisse, kruidige, soepele witte wijn. (deze wijn was mijn favoriet van de avond)
Klik hier om het recept van de amuse te bekijken op het blog van Three girls one kitchen.

Jacobs Creek Our Table Diner 07

Makreelsalade met gegrilde perzik

Het voorgerecht is door de dames van chicklovefood samengesteld. Een makreelsalade met gegrilde perzik en avocado. Bijpassende wijn is de Classic Chardonnay uit het assortiment van Jacob’s Creek. Hier bekijk je het recept.

Jacobs Creek Our Table Diner 06

Diamanthaas tagliata met gegrilde tomaat en truffelbalsamico

Jacob’s Creek Classic Merlot past perfect bij dit tussengerecht. Hier kun je het recept van Goodfoodlove bekijken.

Jacobs Creek Our Table Diner 04

Jacobs Creek Our Table Diner 05

Jacobs Creek Our Table Diner 03

Gegrilde entrecote met wortelcrème en paddenstoelenjus

Jacob’s Creek heeft mij gevraagd een gerecht te ontwikkelen welke past bij de rode Classic Cabernet Sauvignon uit het assortiment. Deze wijn is een mooie rode wijn welke goed past bij een vleesgerecht met bite en hoge smaken. Daarom ontwikkelde ik dit recept met een mooie gegrilde entrecote met wortelcrème, aardappeltjes, broccoli en paddenstoelenjus. Een echt feestmaal! Klik hier om het recept te bekijken.

Jacobs Creek Our Table Diner 02

Limoen curd taartje

Myfoodblog mocht afsluiten met dit frisse taartje, bijpassend bij de Jacob’s Creek Classic Sauvignon Blanc. Klik hier om het recept te bekijken.

Jacob’s Creek is het bekende wijnmerk uit Australie. De wijnen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Dit artikel is een samenwerking met Jacob’s Creek, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. irma 1 september 2017 om 12:18

    Wij hebben afgelopen weekend het hele menu gemaakt met de wijnen erbij gedronken! Was erg lekker allemaal! Gasten waren erg onder de indruk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *