Ga naar de inhoud

Gegrilde entrecote met wortelcrème en paddenstoelenjus

Gesponsord artikel Vandaag, op de gewone woensdag, heb ik een heerlijk feestelijk gerecht voor jullie klaarstaan. Gegrilde entrecote met wortelcrème en paddenstoelenjus. Jullie kunnen thuis aan de slag met dit feestmaal, maar je kunt het ook samen met mij eten bij restaurant Meat West op het Jacob’s Creek Our Table Event. Lees dus snel verder!
Delen op

Gegrilde entrecote met wortelcrème en paddenstoelenjus

Gesponsord artikel

Vandaag, op de gewone woensdag, heb ik een heerlijk feestelijk gerecht voor jullie klaarstaan. Gegrilde entrecote met wortelcrème en paddenstoelenjus. Jullie kunnen thuis aan de slag met dit feestmaal, maar je kunt het ook samen met mij eten bij restaurant Meat West op het Jacob’s Creek Our Table Event. Lees dus snel verder!

Jacob’s Creek, het bekende wijnmerk uit Australië, heeft mij gevraagd een gerecht te ontwikkelen welke past bij de rode Cabernet Sauvignon uit het assortiment. Deze wijn is een mooie rode wijn welke goed past bij een vleesgerecht met bite en hoge smaken. Daarom ontwikkelde ik dit recept met een mooie gegrilde entrecote met wortelcrème, aardappeltjes, broccoli en paddenstoelenjus. Een echt feestmaal!

4 juli kun je samen met mij bij het Jacob’s Creek Our Table event aanwezig zijn. Op dit event dat plaatsvindt bij restaurant Meat West in Amsterdam wordt een 5-gangdiner geserveerd waar mijn gerecht onderdeel van is. Ieder gerecht wordt begeleid door een van de wijnen van Jacob’s Creek. Klik hier om je aan te melden voor dit unieke event.

De wijnen van Jacob’s Creek (en dus ook deze Cabernet Sauvignon) zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Jacobs Creek chardonnay

Jacobs Creek gerecht

Gegrilde entrecote met wortelcrème en paddenstoelenjus

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 entrecotes (circa 160 gram per stuk)
  • 100 gram broccoliroosjes

Voor de aardappeltjes: 

  • 200 gram aardappeltjes in schil (krieltjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf kerriepoeder
  • snuf paprikapoeder
  • zout en peper

Voor de paddenstoelenjus

  • 100 gram gemengde paddenstoelen (of mix van champignons en kastanje champignons)
  • 1 ui
  • takje tijm
  • 50 ml rode wijn (Ik gebruikte de Cabernet Sauvignon van Jacob’s Creek)

Voor de wortelcrème: 

  • 2 grote wortelen
  • kleine ui
  • kleine teen knoflook
  • 100 ml groentebouillon
  • klontje boter (circa 10 gram)
  • halve cm geraspte gember
  • zout en peper

Bereiding:

Zorg er voor dat de entrecote ongeveer een uur voor de bereiding uit de koelkast is gehaald en het op kamertemperatuur kan komen.

Kook de krieltjes 5 minuten voor. Meng olijfolie met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder en meng dit met de aardappeltjes. Verdeel in een ovenschaal en bak ze 15 minuten in de oven op 200 ºC.

Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de wortelen met ui,  knoflook en gember aan in een koekenpan met olie. Voeg de bouillon toe en laat dit ongeveer 10 minuutjes pruttelen tot de wortelen mooi gaar zijn. Pureer het vervolgens met een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Snijd de champignons in plakjes en de ui in halve ringen. Bak dit aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en geritste verse tijm. Blus de champignons af met 50 ml wijn en laat dit 2 minuten inkoken. Voeg indien nodig allesbinder toe om de jus te binden.

Kook de broccoliroosjes beetgaar in water met een snuf zout.

Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Breng de entrecotes op smaak met peper en zout. Laat een koekenpan heet worden op het vuur en smelt een klontje boter. Bak het vlees om en om in een koekenpan. Ongeveer 2 minuten per kant zodat de binnenkant nog mooi rosé is. Laat het vlees na het bakken nog 8 – 10 minuten rusten voor je het serveert.

Verdeel de wortelcrème over het bord. Leg de gebakken entrecotes hier op en verdeel hierom heen de aardappeltjes en broccoliroosjes. Verdeel tot slot de paddenstoelenjus over het bord.

Dit artikel is een samenwerking met Jacob’s Creek, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op