Wat eten we vanavond?

BBQ Slavinkspiesjes

Barbecuespies met slavink

Barbecuetip: mijn favoriete stukje vlees heb ik omgetoverd tot een barbecuespiesje. Slavinkspiesjes.

Al heel lang is de slavink mijn favoriete stukje vlees. Het is helemaal niet zo bijzonder, blijkbaar vind ik de combinatie van het vlees met de spek gewoon erg lekker.

Voor de barbecue heb ik de slavink vorige week verwerkt in een spiesje, dat is met barbecuen nu eenmaal veel handiger. Een leuke tip voor als je eens iets anders wilt dan kipsate, een hamburger of een worstje.

BBQspies met slavink

Slavinkspiesjes

Ingrediënten voor 8 spiesjes

  • 450 gram rundergehakt
  • 18 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheut koffiemelk
  • 3 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • halve rode paprika
  • halve gele paprika

Extra benodigd: 8 sateprikkers

Bereiding

Meng het gehakt met een gesnipperd sjalotje, een geperst teentje knoflook, mosterd, koffiemelk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Kneed het goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.

Leg 9 plakjes onbijtspek op een snijplank naast elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Pak de helft van het gehakt en kneed hier een grote rol van. Leg de rol op het ontbijtspek en rol dit op zodat de hele gehaktrol is bedekt met spek. Snijd de rol met een scherp met in plakjes van 1,5 a 2 cm.

Herhaal deze stap met de overige plakjes ontbijtspek en het gehaktmengsel.

Snijd de paprika in stukjes.

Prik een burgertje slavink op een sateprikker gevolgd door 2 stukjes paprika, nog een slavink en tot slot nog 2 stukjes paprika.

Bewaar de spiesjes tot gebruik op een bord afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de slavinkspiesjes op de barbecue tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Comments

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK 27 juli 2016 at 08:01

    Leuk en creatief recept! Gelukkig ga ik vanavond BBQen dus ik kan ze meteen proberen!

    Reply
  2. Walter 27 juli 2016 at 08:49

    Ik vind dit origineel gevonden. Juist als curiositeit, waarom de koffiemelk? Met dit WE een verjaardags-BQ gaat dat er cht niet op mankeren! Well done

    Reply
    1. Brenda Kookt 1 augustus 2016 at 10:42

      Door de koffiemelk wordt het gehakt smeuïg. Gewone melk mag ook, maar ik vind koffiemelk net even wat vetter.

      Reply
  3. Heike. 27 juli 2016 at 08:56

    Ziet er heerlijk uit hhmmm … lekker recept en ook nog lekker makkelijk te voor bereiden.

    Thx Brenda.

    Reply
  4. Tanja 31 juli 2016 at 05:13

    Idd wat anders maar het lijkt me wel heel lekker en zo klaar :-) Met stukjes perzik of ananas er tussen lijkt het me ook heel erg lekker.

    Reply
    1. Brenda Kookt 1 augustus 2016 at 10:39

      Ja dat lijkt me ook erg lekker, worden ze nog ‘zomerser’ van!

      Reply
  5. Sven 29 oktober 2016 at 13:31

    Erg origineel concept. Je hebt ook alternatieven, maar, mooie start. Gr, Sven.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: