BBQ Slavinkspiesjes

Barbecuespies met slavink

Barbecuetip: mijn favoriete stukje vlees heb ik omgetoverd tot een barbecuespiesje. Slavinkspiesjes.

Al heel lang is de slavink mijn favoriete stukje vlees. Het is helemaal niet zo bijzonder, blijkbaar vind ik de combinatie van het vlees met de spek gewoon erg lekker.

Voor de barbecue heb ik de slavink vorige week verwerkt in een spiesje, dat is met barbecuen nu eenmaal veel handiger. Een leuke tip voor als je eens iets anders wilt dan kipsate, een hamburger of een worstje.

BBQspies met slavink

Slavinkspiesjes

Ingrediënten voor 8 spiesjes

  • 450 gram rundergehakt
  • 18 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheut koffiemelk
  • 3 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • halve rode paprika
  • halve gele paprika

Extra benodigd: 8 sateprikkers

Bereiding

Meng het gehakt met een gesnipperd sjalotje, een geperst teentje knoflook, mosterd, koffiemelk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Kneed het goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.

Leg 9 plakjes onbijtspek op een snijplank naast elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Pak de helft van het gehakt en kneed hier een grote rol van. Leg de rol op het ontbijtspek en rol dit op zodat de hele gehaktrol is bedekt met spek. Snijd de rol met een scherp met in plakjes van 1,5 a 2 cm.

Herhaal deze stap met de overige plakjes ontbijtspek en het gehaktmengsel.

Snijd de paprika in stukjes.

Prik een burgertje slavink op een sateprikker gevolgd door 2 stukjes paprika, nog een slavink en tot slot nog 2 stukjes paprika.

Bewaar de spiesjes tot gebruik op een bord afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de slavinkspiesjes op de barbecue tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Ik vind dit origineel gevonden. Juist als curiositeit, waarom de koffiemelk? Met dit WE een verjaardags-BQ gaat dat er cht niet op mankeren! Well done

  2. Idd wat anders maar het lijkt me wel heel lekker en zo klaar :-) Met stukjes perzik of ananas er tussen lijkt het me ook heel erg lekker.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk