Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Andijviesalade met aardappeltjes en spekjes

Salade van andijvie

Zeg je andijvie dan denk ik direct aan een andijviestamppot met spekjes. Ik ben er gek op en daarom eten we het regelmatig. Vorige week stond er weer eens andijviestamp op het menu maar door het zonnige weer (eindelijk!) had ik er spontaan geen trek meer in. Daarom besloot ik er iets anders mee te doen. Het werd een andijviesalade met bijna dezelfde ingrediënten als de andijviestamppot. Een andijviesalade met aardappeltjes en spekjes.

Als we een andijviestamppot eten dan vind ik het lekker om de andijvie rauw door de gestampte aardappelen te roeren en daarom leek het me een goed idee om een salade van andijvie te maken. De aardappel heb ik in de schil gekookt en vervolgens te bakken samen met rode ui en champignons voor het met de rauwe andijvie en gebakken spekjes wordt gemengd. Het resultaat is een smakelijke hartige lauw-warme salade. Weer eens iets anders dan andijviestamp.

Andijviesalade met spekjes

Andijviesalade met aardappeltjes en spekjes

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram aardappel
  • 1 rode ui
  • 100 gram champignons
  • 100 gram spekjes
  • 250 gram verse andijvie
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Was de aardappelen en snijd ze in stukken, kook de aardappel in ruim water in 10 minuten gaar.

Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een koekenpan met een scheutje olijfolie aan. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een andere koekenpan de spekjes uit (zonder olie of boter).

Giet de aardappelen af en bak ze nog 5 minuten mee met de ui en champignons.

Meng in een kom de gebakken aardappelen met de spekjes en rauwe andijvie.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Comments

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK 22 augustus 2016 at 09:08

    Leuk! Het principe van de stamppot, maar dan de saladevariant. Lekker licht en zomers

    Reply
  2. Anne 22 augustus 2016 at 10:08

    Top, wat een heerlijk idee. Ik ben ook echt fan van andijvie stampot en dus zal dit ook wel in smaak vallen. Leuk recept!

    Reply
  3. Dientje 25 augustus 2016 at 13:14

    Wij hebben vanmiddag de andijvie salade met spekjes en aard. gegeten.
    Het was heerlijk,en eten we zeker vaker.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: