Andijviesalade met aardappeltjes en spekjes

Salade van andijvie

Zeg je andijvie dan denk ik direct aan een andijviestamppot met spekjes. Ik ben er gek op en daarom eten we het regelmatig. Vorige week stond er weer eens andijviestamp op het menu maar door het zonnige weer (eindelijk!) had ik er spontaan geen trek meer in. Daarom besloot ik er iets anders mee te doen. Het werd een andijviesalade met bijna dezelfde ingrediënten als de andijviestamppot. Een andijviesalade met aardappeltjes en spekjes.

Als we een andijviestamppot eten dan vind ik het lekker om de andijvie rauw door de gestampte aardappelen te roeren en daarom leek het me een goed idee om een salade van andijvie te maken. De aardappel heb ik in de schil gekookt en vervolgens te bakken samen met rode ui en champignons voor het met de rauwe andijvie en gebakken spekjes wordt gemengd. Het resultaat is een smakelijke hartige lauw-warme salade. Weer eens iets anders dan andijviestamp.

Andijviesalade met spekjes

Andijviesalade met aardappeltjes en spekjes

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram aardappel
  • 1 rode ui
  • 100 gram champignons
  • 100 gram spekjes
  • 250 gram verse andijvie
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Was de aardappelen en snijd ze in stukken, kook de aardappel in ruim water in 10 minuten gaar.

Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een koekenpan met een scheutje olijfolie aan. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een andere koekenpan de spekjes uit (zonder olie of boter).

Giet de aardappelen af en bak ze nog 5 minuten mee met de ui en champignons.

Meng in een kom de gebakken aardappelen met de spekjes en rauwe andijvie.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk