Zalm met een krokante korst

Krokante zalm uit de oven

Was je van plan om vandaag een lekker stukje vis te eten? Dat komt goed uit, want ik het me toch een lekker receptje voor jullie: zalm met een krokante korst. En niet zomaar een krokant korstje, een dubbel krokante korst.

Zalm is mijn favoriete stukje vis, we eten het regelmatig. En omdat het een beetje saai is om iedere keer hetzelfde te doen proberen we ook hier weer lekker mee te variëren. Een van mijn favoriete recepten is de zalm met een pesto-korstje. Maar daar komt nu een andere topper bij. Dit recept met een goede krokante korst.

Witvis geef ik vaak een krokant jasje door het te paneren voor ik het aanbak, maar met zalm doe ik dat nooit. Tot nu. Want dit stukje zalm met een vleugje citroen en dubbel krokante korst zeer goed gelukt. Een toppertje die hier vaker op tafel komt. Super lekker. En het fijne: het is ook nog eens super makkelijk om te maken. Scroll snel naar beneden om te lezen hoe je deze lekkere (dubbel krokante) krokante korst maakt.

Zalm met krokante korst

Zalm met een krokante korst

Bereidingstijd 20 minuten 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • halve citroen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels panko
  • olie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.

Dep de zalm droog met keukenpapier. Leg de zalm op de huid en bestrooi de bovenkant met zout en peper en bedruppel met 2 eetlepels sap van de citroen.

Verdeel de bloem, het ei en de panko over drie diepe borden. Roer het ei los. Haal de bovenkant van de zalm door de bloem en vervolgens door het ei en de panko. Haal het vervolgens nog een keer door het ei en door de panko.

Leg de gepaneerde zalmfilets op de huid in de ovenschaal en verwarm dit 12 minuten in de oven zodat de pankolaag goudbruin en krokant is.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk