BBQ Chicken lasagne

Lasagne met kip

Lasagne is altijd een goed idee en daar kun je natuurlijk heel veel kanten mee op. Vandaag deel ik een lasagne die net even anders is dan je gewend bent. De BBQ chicken lasagne.

Ik ben gek op de combinatie BBQ Chicken. Kip met barbecuesaus. Naast de pizza fungi is het mijn lievelings pizza en daarom leek het me leuk eens iets anders met BBQ Chicken te doen. Ik maakte er een lasagne van.

Toen ik deze lasagne maakte was niet iedereen direct overtuigd. Ik heb een paar keer moeten horen dat de Mr niet zeker wist of hij dit wel lekker zou gaan vinden. Gelukkig was hij na de eerste hap direct om. Dit was een recept dit zeker op mijn blog moest verschijnen. Dus bij deze, nu kunnen jullie er allemaal mee aan de slag.

Voor deze lasagne gebruik ik geen kipfilet maar heb ik voor kippengehakt gekozen. Dit omdat gehakt het altijd goed doet in een lasagne. Samen met de barbecuesaus een lekkere basis voor deze lasagne.

Lasagne BBQ Chicken

BBQ chicken lasagne

Bereidingstijd 25 minuten plus 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 500 gr kippengehakt
  • 1 rode paprika
  • 5 tomaten
  • 200 ml barbecuesaus (bijvoorbeeld volgens dit recept)
  • 9 lasagnevellen
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Snijd de bleekselderij fijn en snijd de ui in halve ringen. Bak dit in een koekenpan met een scheutje olijfolie aan.

Voeg het kippengehakt toe en bak dit rul mee. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de paprika en tomaten fijn en voeg dit bij het gehakt in de pan. Bak dit 5 minuten mee. Voeg 2/3 van de barbecuesaus samen met 75 ml water toe en verwarm dit 5 minuten mee.

Kook de lasagnevellen in een grote pan met ruim water 6 minuten voor.

Verdeel een laagje van het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met lasagnevellen. Verdeel hierover nog een laagje van het gehaktmengsel, lasagnevellen, laagje gehaktmengsel en eindig met lasagnevellen.

Bestrijk de bovenste lasagnevellen met het overige barbecuesaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de ovenschaal.

Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is. Serveer de BBQ chicken lasagne direct uit de oven.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
    1. Ja dat kan ook. In dit geval heb ik ook barbecuesaus uit een flesje gebruikt. Ik ga dan het liefst voor smokey barbecuesaus. Je kunt ook zelf barbecuesaus maken, de link naar dit recept heb ik toegevoegd aan de ingredientenlijst.

  1. Lijkt me erg lekker. En ik ga (weer) een poging wagen om lasagne te maken. De vorige 3 keer is het faliekant mislukt (andere recepten). Op hoop van zegen. :)

  2. Leuk recept dat hier thuis aan tafel al meerdere keren met enthousiasme is ontvangen! Je kunt ook goed variëren met soorten groenten, al naar gelang wat je in huis hebt.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk