Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

BBQ Chicken lasagne

Lasagne met kip

Lasagne is altijd een goed idee en daar kun je natuurlijk heel veel kanten mee op. Vandaag deel ik een lasagne die net even anders is dan je gewend bent. De BBQ chicken lasagne.

Ik ben gek op de combinatie BBQ Chicken. Kip met barbecuesaus. Naast de pizza fungi is het mijn lievelings pizza en daarom leek het me leuk eens iets anders met BBQ Chicken te doen. Ik maakte er een lasagne van.

Toen ik deze lasagne maakte was niet iedereen direct overtuigd. Ik heb een paar keer moeten horen dat de Mr niet zeker wist of hij dit wel lekker zou gaan vinden. Gelukkig was hij na de eerste hap direct om. Dit was een recept dit zeker op mijn blog moest verschijnen. Dus bij deze, nu kunnen jullie er allemaal mee aan de slag.

Voor deze lasagne gebruik ik geen kipfilet maar heb ik voor kippengehakt gekozen. Dit omdat gehakt het altijd goed doet in een lasagne. Samen met de barbecuesaus een lekkere basis voor deze lasagne.

Lasagne BBQ Chicken

BBQ chicken lasagne

Bereidingstijd 25 minuten plus 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 500 gr kippengehakt
  • 1 rode paprika
  • 5 tomaten
  • 200 ml barbecuesaus (bijvoorbeeld volgens dit recept)
  • 9 lasagnevellen
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Snijd de bleekselderij fijn en snijd de ui in halve ringen. Bak dit in een koekenpan met een scheutje olijfolie aan.

Voeg het kippengehakt toe en bak dit rul mee. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de paprika en tomaten fijn en voeg dit bij het gehakt in de pan. Bak dit 5 minuten mee. Voeg 2/3 van de barbecuesaus samen met 75 ml water toe en verwarm dit 5 minuten mee.

Kook de lasagnevellen in een grote pan met ruim water 6 minuten voor.

Verdeel een laagje van het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met lasagnevellen. Verdeel hierover nog een laagje van het gehaktmengsel, lasagnevellen, laagje gehaktmengsel en eindig met lasagnevellen.

Bestrijk de bovenste lasagnevellen met het overige barbecuesaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de ovenschaal.

Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is. Serveer de BBQ chicken lasagne direct uit de oven.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Comments

  1. Anne 12 september 2016 at 07:56

    Wauw, wat een goed recept. De lasagne ziet er verrukkelijk uit!

    Reply
    1. Brenda Kookt 12 september 2016 at 09:28

      Dank je wel Anne, hij is ook écht erg lekker

      Reply
  2. Marlotte 12 september 2016 at 09:45

    Mmm, klinkt goed! Ik ga ‘m binnenkort eens proberen, alleen dan in een glutenvrij jasje!

    Reply
  3. Monique 12 september 2016 at 11:38

    Deze wil ik zeker uitproberen, maar welke barbecuesaus gebruik je? Kan het ook met een smokey BBC saus uit een flesje?

    Reply
    1. Brenda Kookt 12 september 2016 at 13:11

      Ja dat kan ook. In dit geval heb ik ook barbecuesaus uit een flesje gebruikt. Ik ga dan het liefst voor smokey barbecuesaus. Je kunt ook zelf barbecuesaus maken, de link naar dit recept heb ik toegevoegd aan de ingredientenlijst.

      Reply
  4. sop.hie.s 12 september 2016 at 13:04

    Lijkt me zeker het proberen waard. Klopt het dat de link van het recept naar de BBQ saus niet werkt?

    Reply
  5. Ursula 12 september 2016 at 13:50

    Ik ben niet zo erg gek op bleekselderij. Kan ik misschien iets anders gebruiken?

    Reply
    1. Brenda Kookt 12 september 2016 at 14:25

      In dat geval zou ik een klein uitje toevoegen (gele ui)

      Reply
  6. Daniëlle 14 september 2016 at 17:31

    Wat een leuk recept! Het lijkt mij erg lekker!

    Reply
  7. Mirjam 12 november 2016 at 13:32

    Lijkt me erg lekker. En ik ga (weer) een poging wagen om lasagne te maken. De vorige 3 keer is het faliekant mislukt (andere recepten). Op hoop van zegen. :)

    Reply
  8. AdB 24 juni 2017 at 17:08

    Leuk recept dat hier thuis aan tafel al meerdere keren met enthousiasme is ontvangen! Je kunt ook goed variëren met soorten groenten, al naar gelang wat je in huis hebt.

    Reply
  9. Deborah 19 mei 2018 at 09:17

    Hallo Brenda,

    Hoe groot is de ovenschaal die je gebruikt?

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: