Sperziebonen met kip en mihoen

sperziebonen-makkelijke-maaltijd

Vandaag op het menu (of eigenlijk gister voor mij), een makkelijke maaltijd met sperziebonen. Sperziebonen met kip en mihoen.

Deze week ga ik een uitdaging aan met het ProeVkantoor. Dit is een regionaal initiatief (regio Noord-Holland, boven de lijn Hoorn-Alkmaar) waarbij wekelijks producten van lokale telers worden geleverd, vers van het land. Bij een van de afhaalpunten in de buurt staat er wekelijks een tas of krat met producten voor je klaar. Deze week heb ik een krat met ProeVerij-groot ontvangen, ik kook met de producten en de recepten deel ik op mijn blog.

Ik trap de kookweek af met (super verse) sperziebonen en een ui. Hiermee maak ik een lichte makkelijke maaltijd. Gerechten als deze komen voor mij vooral op werkdagen van pas. Als ik wel lekker wil eten maar niet zoveel tijd heb om moeilijke dingen te maken. Want ook al foodblogger heb ik niet iedere dag de mogelijkheid om uren in de keuken te staan.

sperziebonen-met-kip-en-mihoen

Sperziebonen met kip en mihoen

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 100 gram mihoen
  • krokante uitjes om te garneren

Bereiding

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 8 minuten voor.

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in ringen.

Fruit de ui me de knoflook in een wok of koekenpan met olie aan. Voeg hierna de kipfilet toe en bak dit op medium vuur mee tot de kip is dichtgeschroeid, roer regelmatig door. Voeg de champignons toe en bak dit nog 5 minuutjes mee.

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.

Voeg de ketjap samen met de sperziebonen toe aan het kipmengsel en verwarm dit nog even mee.

Serveer het sperziebonenmengsel met de mihoen en garneer met krokante uitjes.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Een heel lekker, gezond en makkelijk recept lijkt me dit! En verse sperziebonen, dat proef je :-) Ik ben dol op mihoen, ik gebruik het zelfs in de soep i.p.v. vermicelli :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk