Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Sperziebonen met kip en mihoen

sperziebonen-makkelijke-maaltijd

Vandaag op het menu (of eigenlijk gister voor mij), een makkelijke maaltijd met sperziebonen. Sperziebonen met kip en mihoen.

Deze week ga ik een uitdaging aan met het ProeVkantoor. Dit is een regionaal initiatief (regio Noord-Holland, boven de lijn Hoorn-Alkmaar) waarbij wekelijks producten van lokale telers worden geleverd, vers van het land. Bij een van de afhaalpunten in de buurt staat er wekelijks een tas of krat met producten voor je klaar. Deze week heb ik een krat met ProeVerij-groot ontvangen, ik kook met de producten en de recepten deel ik op mijn blog.

Ik trap de kookweek af met (super verse) sperziebonen en een ui. Hiermee maak ik een lichte makkelijke maaltijd. Gerechten als deze komen voor mij vooral op werkdagen van pas. Als ik wel lekker wil eten maar niet zoveel tijd heb om moeilijke dingen te maken. Want ook al foodblogger heb ik niet iedere dag de mogelijkheid om uren in de keuken te staan.

sperziebonen-met-kip-en-mihoen

Sperziebonen met kip en mihoen

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 400 gram sperziebonen
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 kipfilet
 • 100 gram champignons
 • 2 eetlepels zoete ketjap
 • 100 gram mihoen
 • krokante uitjes om te garneren

Bereiding

Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 8 minuten voor.

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in ringen.

Fruit de ui me de knoflook in een wok of koekenpan met olie aan. Voeg hierna de kipfilet toe en bak dit op medium vuur mee tot de kip is dichtgeschroeid, roer regelmatig door. Voeg de champignons toe en bak dit nog 5 minuutjes mee.

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.

Voeg de ketjap samen met de sperziebonen toe aan het kipmengsel en verwarm dit nog even mee.

Serveer het sperziebonenmengsel met de mihoen en garneer met krokante uitjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Anne 13 september 2016 om 08:25

  Oh wat lekker. Ik sla dit recept op, want ik ben echt dol op mihoen.

 2. Matthijs Post | ProeVkantoor 13 september 2016 om 15:48

  Wat een lekker recept Brenda! Leuk dat je met mijn pakket aan de slag gaat en alvast genoten hebt van de verse sperziebonen. Ben heel benieuwd naar je andere recepten.

 3. Jonna@Burgertrutjes 13 september 2016 om 15:49

  Super lekker!!! Eet veel te weinig mihoen, is altijd zo lekker! Vooral met dit warme weer

 4. Tanja 13 september 2016 om 18:05

  Een heel lekker, gezond en makkelijk recept lijkt me dit! En verse sperziebonen, dat proef je :-) Ik ben dol op mihoen, ik gebruik het zelfs in de soep i.p.v. vermicelli :-)

 5. Tessa 8 november 2016 om 16:54

  Wij gaan het vandaag eten, ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *