Ga naar de inhoud

Perfecte pad thai noedels van Matt Preston

Pad thai noedels zijn populair als afhaalgerecht, maar wat als je dit zelf maakt! Ik neem je mee in alle stappen van dit recept. Eet smakelijk!

1 uur Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Perfecte pad thai noedels van Matt Preston

pad-thai-van-matt-preston

Vandaag deel ik een recept voor Pad Thai uit het boek De Perfecte Preston van Matt Preston. Volgens Matt is dit een van de beste afhaalgerechten ter wereld. Als het goed is gemaakt.

Bij HappyHappyJoyJoy at ik eerder Pad Thai, en dat was erg lekker. Aangezien een gerecht als deze buiten mijn comfortzone ligt vond ik het extra leuk om dit gerecht te maken aan de hand van Matt.

In De Perfecte Preston wil Matt ons helpen om beter te koken. Dit doet hij door alles te delen wat hij heeft geleerd. Het gaat hem om de details van de stappen. Het verbeteren van de kleine dingen is een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar de beheersing van de gerechten. Vergeet de kleine details niet, maak ze je eigen.

matt-preston-pad-thai

Om ons opweg te helpen deelt Matt 12 Geheimen Voor Beter Koken Die Zo Logisch Zijn Dat We Ze Soms Vergeten. Bijvoorbeeld het lezen en volgen van een recept, houdt het altijd eenvoudig en meet ingrediënten af in plaatst van te gokken.

Het boek bevat 30 korte hoofdstukken voor het perfecte gerecht. Van de perfecte salade en perfecte witvis tot perfect gehakt en perfect cheesecake en perfect koekje. Door de vele tips is het niet alleen leuk om uit dit boek te koken, ook leuk om het echt te lezen. De bereidingen zijn erg uitgebreid en gedetailleerd. Minpuntje vind ik wel dat er geen bereidingstijden worden vermeld.

De pad thai is goed gevuld. Niet alleen door de garnalen maar ook tofoe en eieren. Ik moest wel even opzoek tamarinde pulp en trassi.. Bij de grotere Albert Heijn kon ik dit uiteindelijk beide vinden.

Klik hier voor meer informatie over De Perfecte Preston. 

recept-pad-thai

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze perfecte pad thai noedels van matt preston

Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 30 minuten
Stap 1

Week de noedels 45 tot 60 minuten in koud water, tot ze buigbaar genoeg zijn om rond je vinger te wikkelen. Ze moeten wel gekookt worden. Laat ze uitlekken.

2
Stap 2

Verhit in een kleine pan op laag vuur vissaus, tamarinde en palmsuiker tot de suiker is opgelost. Proef en herstel indien nodig de balans door van één of meer ingrediënten wat extra's toe te voegen. Als je chilipoeder gebruikt, kun je dat nu toevoegen. Zet de pad thai-saus apart.

3
Stap 3
Zet een brede pan met platte bodem of wok op hoog vuur. Doe er 2 eetlepels olie in en laat ze heel heet worden. Doe er knoflook in en roerbak het enkele seconden in de hete olie. Doe de noedels en een scheutje water in de pan, schep alles om en roerbak de noedels enkele minuten, tot ze bedekt zijn met olie en knoflook. Blijf ze heen en weer bewegen in de pan. Voeg de pad thai-saus to een blijf het geheel koken, tot de noedels bijna zacht genoeg zijn om te eten, maar nog wel wat bite hebben.
4
Stap 4
Duw de noedels naar één kant van de pan en doe de garnalen erin. Bak ze enkele seconden, tot ze beginnen te verkleuren en voeg dan de tofoe toe. Als de garnalen en tofoe licht gebruind zijn, duw je ze ook aan de kant. Zet het vuur laag, schenk de eieren in het vrijgekomen deel van de pan en roerbak ze lichtjes.
5
Stap 5
Als de eieren beginnen te stollen, voeg je de gedroogde garnalen toe, het grootste deel van de lente-uien en het grootste deel van de pinda's toe. Roer alles, samen met de garnalen en tofoe, door de noedels. Roerbak tot het goed vermengd is. Voeg vlak voor het serveren taugé en de resterende lente-uien en pinda's toe.

Eet het gerecht NU, gegarneerd met koriander en limoenpartjes.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op