Pannenkoek gevuld met appel en spek

Pannenkoek gevuld met appel en spek

Yes, ik heb een nieuwe favoriet! Al jaren ga ik standaard voor pannenkoeken met stroop. Daar kon niets tegenop. Maar inmiddels heb ik een nieuwe favoriet, de pannenkoek gevuld met appel en spek.

Als ik terugdenk aan onze vakantie afgelopen zomer dan denk ik direct aan het pannenkoekenhuis (zo’n beetje het enige ‘restaurant’ dat aanwezig was op onze camping) en de super lekkere pannenkoeken die ik daar at. En dan loopt het water me in de mond en proef de luchtige pannenkoek met appel en spek.

De pannenkoek was extra luchtig door het eierbeslag dat werd gebruikt. Hier ging ik thuis mee aan de slag en inmiddels heb ik een beslag gecreëerd dat verdomde dicht in de buurt komt (hier deelde ik het basisrecept met jullie). Tijd om de pannenkoek gevuld met appel en spek ook na te koken.

Het resultaat: een lekkere luchtige dikke pannenkoek met frisse stukjes appel en lekker zoute krokante stukjes spek.

Pannenkoek met appel en spek

Pannenkoek gevuld met appel en spek

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 4 grote eieren
  • 150 gram spekjes
  • 2 appels
  • boter om te in te bakken

Bereiding:

Bak de spekjes krokant in een koekenpan zonder olie of boter. Schil de appel en snijd in kleine schijfjes.

Meng de bloem met het zout en mix of klop de helft van de melk er door.

Klop de eieren in een andere kom luchtig. Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop dit door. Voeg tot slot de overige melk er bij en klop dit nog even door.

Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.

Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan. Laat de pannenkoek heel kort bakken en beleg dit (nog voor het beslag helemaal is opgedroogd) met stukjes spek en plakjes appel. Verdeel hierover nog een beetje beslag en laat dit even bakken. Keer de pannenkoek hierna voorzichtig om en bak kort aan deze tweede kant tot de pannnekoek lichtbruin zit. Herhaal dit bij de overige pannenkoeken.

Tip voor het omkeren van de pannenkoek: als de pannenkoek te groot is en lastig te draaien zonder te scheuren kun je hem ook omdraaien met behulp van een deksel of bord. 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Ik maak al jaren pannenkoeken met spek en appel. Hiervoor gebruik ik gesneden ontbijtspek, 2 per pannenkoek, en 1/4 in dunne plakjes gesneden appel (elstar). Ik leg de plakjes spek in de hete boter en leg daar de appelplakjes verdeeld tussenin. Hier giet ik voorzichtig het beslag over, zodat alles bedekt is. Als de bovenkant droog is, keer ik hem om en bak de andere kant even totdat hij bruin is. Heerlijk met schenkstroop ?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk