Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pannenkoek gevuld met appel en spek

Pannenkoek gevuld met appel en spek

Yes, ik heb een nieuwe favoriet! Al jaren ga ik standaard voor pannenkoeken met stroop. Daar kon niets tegenop. Maar inmiddels heb ik een nieuwe favoriet, de pannenkoek gevuld met appel en spek.

Als ik terugdenk aan onze vakantie afgelopen zomer dan denk ik direct aan het pannenkoekenhuis (zo’n beetje het enige ‘restaurant’ dat aanwezig was op onze camping) en de super lekkere pannenkoeken die ik daar at. En dan loopt het water me in de mond en proef de luchtige pannenkoek met appel en spek.

De pannenkoek was extra luchtig door het eierbeslag dat werd gebruikt. Hier ging ik thuis mee aan de slag en inmiddels heb ik een beslag gecreëerd dat verdomde dicht in de buurt komt (hier deelde ik het basisrecept met jullie). Tijd om de pannenkoek gevuld met appel en spek ook na te koken.

Het resultaat: een lekkere luchtige dikke pannenkoek met frisse stukjes appel en lekker zoute krokante stukjes spek.

Pannenkoek met appel en spek

Pannenkoek gevuld met appel en spek

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 4 grote eieren
  • 150 gram spekjes
  • 2 appels
  • boter om te in te bakken

Bereiding:

Bak de spekjes krokant in een koekenpan zonder olie of boter. Schil de appel en snijd in kleine schijfjes.

Meng de bloem met het zout en mix of klop de helft van de melk er door.

Klop de eieren in een andere kom luchtig. Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop dit door. Voeg tot slot de overige melk er bij en klop dit nog even door.

Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.

Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan. Laat de pannenkoek heel kort bakken en beleg dit (nog voor het beslag helemaal is opgedroogd) met stukjes spek en plakjes appel. Verdeel hierover nog een beetje beslag en laat dit even bakken. Keer de pannenkoek hierna voorzichtig om en bak kort aan deze tweede kant tot de pannnekoek lichtbruin zit. Herhaal dit bij de overige pannenkoeken.

Tip voor het omkeren van de pannenkoek: als de pannenkoek te groot is en lastig te draaien zonder te scheuren kun je hem ook omdraaien met behulp van een deksel of bord. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Daniëlle 25 september 2016 om 08:48

    Hmm lekker!! Ik heb gelijk zin in pannenkoeken!

  2. Heike. 25 september 2016 om 09:58

    Dat ziet er heerlijk uit yam yam hhmmmm

  3. Jo Anne Koomen 25 september 2016 om 16:35

    Brenda, gefeliciteerd met je prachtige kookboek !
    Ziet er zo mooi uit ! Super !!
    Gr Jo Anne

  4. Wilma v d Sande 22 augustus 2018 om 19:11

    Ik maak al jaren pannenkoeken met spek en appel. Hiervoor gebruik ik gesneden ontbijtspek, 2 per pannenkoek, en 1/4 in dunne plakjes gesneden appel (elstar). Ik leg de plakjes spek in de hete boter en leg daar de appelplakjes verdeeld tussenin. Hier giet ik voorzichtig het beslag over, zodat alles bedekt is. Als de bovenkant droog is, keer ik hem om en bak de andere kant even totdat hij bruin is. Heerlijk met schenkstroop ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *