Lasagne met pompoen en spinazie

lasagne-met-pompoenBij deze trap ik een themaweek af. De komende week staan de recepten op brendakookt.nl in het teken van pompoen. Ik trap af met een lekkere vegetarische lasagne met pompoen en spinazie.

De herfst is inmiddels begonnen en tot nu toe hebben we het geluk dat de zon zich nog vaak laat zien. Hierdoor is het echt genieten en vergeet ik soms dat het al oktober is. Tijd voor lekkere warme herfstgerechten. En tijd voor de pompoen!

Met pompoen kun je heel veel kanten op, dat laat ik je de komende week zien. Voor nu trappen we af met een klassiek gerecht (lasagne) waar ik een twist met pompoen aan geef. Met spinazie. Natuurlijk ook mozzarella, zoals het hoort bij een goede lasagne.

pompoenlasagne

Lasagne met pompoen en spinazie

Lasagne met pompoen en spinazie

30 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

 • 500 gram pompoenblokjes
 • 250 gram ricotta
 • 1 kleine ui
 • 1 teen knoflook
 • 400 gram verse spinazie
 • 1 bol mozzarella
 • 75 gram parmezaanse kaas
 • 150 gram lasagnebladen
 • snuf nootmuskaat
 • 1 theelepels oregano
 • 2 theelepels pijnboompitjes
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in.
 • Kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Pureer de pompoenblokjes en meng dit met 1/2 van de ricotta en breng op smaak met zout en peper, nootmuskaat en oregano.
 • Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit aan in een koekenpan of wok en voeg hierna de spinazie toe. Bak dit even mee. Zet het vuur uit en meng met ricotta en breng op smaak met zout en peper.
 • Verdeel 1/3 van het pompoenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover een laag lasagnebladen en hierop het spinaziemengsel. Verdeel hierover 1/3 van het pompoenmengsel, een laag lasagnebladen en tot slot het overige pompoenmengsel.
 • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de schotel. Bestrooi met Parmazaan en pijnboompitjes.  
 • Bak de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin. Check na 20 minuten of de lasagne niet te bruin wordt, bedek de schotel in dat geval de rest van de baktijd met aluminiumfolie.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Lekker van smaak en de lasagne werd mooi gaar, doordat ik het vocht van het ui-spinazie mengsel niet afgegoten had. Rond 28 minuten uit de oven gehaald met een prima kleurtje. De pompoen was ietwat droog als je er niet voldoende spinazie bij op je vork had. Hij zou nog iets smeuiger mogen. Maar voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je recept!

 2. Het was heerlijk!
  Het enige dat ik anders heb gedaan is de volgorde van de laagjes, zodat het pak verse lasagnebladen in één keer op ging ;) (lasagne, pompoen, lasagne, spinazie, lasagne, pompoen, lasagne, pompoen)

 3. Deze schotel heb ik gisteravond gemaakt! Helaas vond kindlief van 8 het niet lekker waardoor we het niet meer zullen maken. Ik vond er zelf te weinig smaak aan zitten. Kan er misschien nog een ingrediënt bij, andere kruiden bijvoorbeeld waardoor het wat meer smaak kan hebben?

 4. Ik heb de spinazie over twee aparte laagjes verdeeld, p-s-p-s-p; twee gehakte gedroogde chilipepertjes meekoken met de pompoen geven nog wat extra pit. Het was heerlijk – met twee kinderen in de groep die hun bord helemaal leeg aten ?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk