Als ik een recept voor de blog kook, dan kook ik regelmatig voor 4 personen, in plaats van 2 (en een beetje). De restjes die over zijn verdwijnen vaak in de vriezer en komen van pas als we een keer geen tijd (of zin) hebben om te koken. Zo bewaarde ik ook de helft van de sloppy joe vulling in de vriezer.
De vulling kun je op een (krokant) broodje eten zoals ik bij dit (klik) recept deed. Maar het is ook een lekkere pastasaus. En daarom maakte ik er de tweede keer een snel pastagerecht van. Extra lekker met een krokant korstje van kaas.
Sloppy joe pasta
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 500 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 500 ml passata
- 1 tl gerookt paprika poeder
- 1 theelepel oregano
- 300 gram penne
- 120 gram geraspte emmentaler
- zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul, breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan. Voeg de passata, paprika poeder en oregano toe en verwarm dit 10 minuten mee.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de gekookte pasta door het gehaktmengsel en verdeel dit over de ovenschaal. Bestrooi met de emmentaler. Verwarm de schotel 15 minuten in de oven zodat de kaas mooi smelt en goudbruin kleurt.