Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Potje chocolade mousse met drie smaken

chocolademousse-met-drie-smaken

TGIF! Het is weer vrijdag! Het weekend staat voor de deur en daarom vond ik dat het tijd was voor een goed cheat recept. Een onweerstaanbaar cheat recept: chocolademousse met drie smaken. Mousse van pure, melk en witte chocolade. Oh boy, dit is me toch lekker!

Vriendlief was jarig en mocht kiezen wat we gingen eten. Naar zijn favoriete eten hoef ik eigenlijk niet te vragen (schrik niet, het is aardappel anders. Liefst uit een potje maar meestal maak ik mijn versie, volgens dit recept. Ik denk dat hij het zo lekker vindt omdat hij het van mij niet zo vaak mag eten ;)).  Als toetje wilde hij graag chocolademousse. En dat kreeg hij, maar liefst in drie smaken.

Pure chocolade mousse is lekker maar vaak is dit erg zwaar. Witte chocolademousse is zijn favoriet maar daarvan kan ik vaak maar een paar happen op en daarom besloot ik een potje met drie samen mousse te maken. Van iedere smaak net genoeg zodat het lekker blijft.

Omdat je drie keer een beetje mousse maakt is het wel een beetje goochelen met de verschillende kommen. Maar het ziet er zo leuk uit, en het is zo lekker. Dat is de afwas zeker waard.

 

chocolademousse-in-een-potje

chocolademousse-drie-kleuren

Chocolade mousse in drie smaken

Bereidingstijd 30 minuten plus 2 uur om op te stijven

Ingrediënten voor 4 potjes

 • 50 gram pure chocolade
 • 50 gram melkchocolade
 • 50 gram witte chocolade
 • 2 eieren
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 200 ml slagroom

Bereiding

Hak de chocolade fijn en smelt dit au bain marie of in de magnetron (steeds kort verwarmen en tussentijds doorroeren). Let op: houd de chocolade apart. Dus de puur in een kommetje, melk en wit ook.

Splits de eieren. Klopt het eiwit met de helft van de suiker tot het stijve pieken vormt, dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de slagroom in een kom en klop dit op. Klop de eidooiers met de overige suiker met een garde.

Roer 1/3 van het eidooier-suikermengsel door de pure chocolade, 1/3 door de melk chocolade en 1/3 door de witte chocolade. Spatel vervolgens door alle kommen chocolade 1/3 van de slagroom. Spatel tot slot voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit door de chocolade mengsel.s

Schep de chocolademousses alledrie in een plasticzakje. Spuit eerst de pure chocolademousse in de potjes, vervolgens de melkchocolade mousse en verdeel tot slot de witte chocolademousse over de potjes.

Dek de potjes af met vershoudfolie of een dekseltje en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Let op: deze mousse is bereid met rauwe eieren, hierdoor is het recept niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 5 jaar. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Demi | StudioKOOK 4 november 2016 om 11:39

  Wat ziet dit er lekker uit zeg! Chocolademousse gaat er altijd in, maar helemaal met dit bijzondere receptje. Deze onthoud ik ook altijd voor Sinterklaas en Kerst.

 2. Lianne 4 november 2016 om 12:15

  Wauw! Wat ziet er dat prachtig uit Brenda! Nog van harte gefeliciteerd met je vriend.

 3. shauni 10 februari 2018 om 15:02

  Heerlijk weeral

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!