Sinter Mess

Sinter MessDe sinterklaasweek sluit ik vandaag af met een toppertje, een lekker toetje. De eton mess heb ik deze keer met een sinterklaastwist gemaakt. Het fruit heb ik vervangen door (chocolade)kruidnoten, onmisbaar deze periode. En de meringue heb ik rood gekleurd. Zo ziet de Sinter Mess er extra feestelijk uit! Het is een toetje van een paar hele lekkere dingen bij elkaar: meringue, slagroom en kruidnoten. Simpel maar super lekker.

En de naam zegt het al: het is een mess. Het hoeft dus niet zo netjes allemaal. Gewoon alles bij elkaar in een potje of schaaltje en je bent klaar.

Sinter Mess

Sinter Mess

Sinter Mess

20 minuten
+ 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor de meringue: 

 • 2 eiwitten
 • 50 gram kristalsuiker
 • 1 theelepel citroensap
 • 2 druppeltjes rode kleurstof

  Overige ingrediënten: 

  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 2 tl kristalsuiker
  • 25 gram pure chocolade
  • 2 handjes kruidnoten ik nam een mix van gewone kruidnoten en chocolade kruidnoten

  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door. Voeg de druppeltjes rode kleurstof toe en meng dit ook met de eiwitten zodat het rood kleurt.
  • Verdeel het eischuim in kleine hoopjes over  verschillende kleine hoopjes over de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.
  • Klop de slagroom met suiker op. Hak de kruidnoten grof en smelt de chocolade au bain marie. Breek de meringue in stukken.
  • Verdeel  een beetje slagroom over de schaaltjes en bestrooi met meringue, kruidnoten en drizzle hier een beetje chocolade overheen. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, meringue en kruidnoten.
  Pin dit recept
  Afdrukken

  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  4 comments
  1. Superleuk en feestelijk! Ik had het in een grote schaal gedaan, staat heel leuk! Wel direct op eten voor het schuim zacht wordt.., maar dat ging prima bij ons…:)

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk