De sinterklaasweek sluit ik vandaag af met een toppertje, een lekker toetje. De eton mess heb ik deze keer met een sinterklaastwist gemaakt. Het fruit heb ik vervangen door (chocolade)kruidnoten, onmisbaar deze periode. En de meringue heb ik rood gekleurd. Zo ziet de Sinter Mess er extra feestelijk uit! Het is een toetje van een paar hele lekkere dingen bij elkaar: meringue, slagroom en kruidnoten. Simpel maar super lekker.
En de naam zegt het al: het is een mess. Het hoeft dus niet zo netjes allemaal. Gewoon alles bij elkaar in een potje of schaaltje en je bent klaar.
Sinter Mess
Sinter Mess
20 minuten
+ 1 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor de meringue:
- 2 eiwitten
- 50 gram kristalsuiker
- 1 theelepel citroensap
- 2 druppeltjes rode kleurstof
Overige ingrediënten:
- 125 ml ongeklopte slagroom
- 2 tl kristalsuiker
- 25 gram pure chocolade
- 2 handjes kruidnoten ik nam een mix van gewone kruidnoten en chocolade kruidnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door. Voeg de druppeltjes rode kleurstof toe en meng dit ook met de eiwitten zodat het rood kleurt.
- Verdeel het eischuim in kleine hoopjes over verschillende kleine hoopjes over de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.
- Klop de slagroom met suiker op. Hak de kruidnoten grof en smelt de chocolade au bain marie. Breek de meringue in stukken.
- Verdeel een beetje slagroom over de schaaltjes en bestrooi met meringue, kruidnoten en drizzle hier een beetje chocolade overheen. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, meringue en kruidnoten.
