Zeebaars met cranberry

kerst-vis-met-cranberryYes het is vrijdag, visdag! Vandaag een lekker kerstig visje: zeebaars met cranberry on top.

Heel eerlijk: met kerst eet ik meestal vlees als hoofdgerecht. Als voorgerecht of amuse serveer ik vaker vis (zoals dit jaar de pastinaakcrème met coquille) maar bij het hoofdgerecht houd ik het vaak op vlees. En dat is voornamelijk omdat de meeste tafelgenoten dat lekker(der) vinden.

Natuurljk zijn er ook genoeg lekkere vis-recepten die je kunt serveren met de kerstdagen. Daarom deel ik bij deze een lekker kerstig visrecept. Ik ben gegaan voor zeebaars omdat dit een lekkere witvis is die tijdens het bakken op de huid goed in model blijft. Zo hoef je niet bang te zijn dat je stukjes vis serveert, in plaats van een visfilet.

De smaken van het cranberrymengsel (met honing, tijm en mandarijn) wordt subtiel opgenomen door de vis. In dit geval bak ik de zeebaars dit geval alleen op de huid, zodat de cranberry laag mooi blijft zitten.

Zeebaars met cranberry

Zeebaars met cranberry

Zeebaars met cranberry

20 minuten

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • 100 gram verse cranberry's
  • 1 takje verse tijm
  • 3 eetlepels honing
  • rasp van een mandarijn
  • boter om in te bakken
  • verse peterselie
  • zout en peper

Bereiding

  • Maal de cranberry's fijn met een keukenmachine of blender. Rits de blaadjes van de tijm.
  • Verwarm een klontje boter in een koekenpan.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Hak de cranberry's in een keukenmachine of blender fijn.
  • Verwarm dit in een pannetje samen met de tijm, honing en mandarijnsrasp. Roer dit goed door elkaar.
  • Leg de zeebaars met de huid op de snijplank en bestrooi met zout en peper. Smeer dit in met het cranberrymengsel.
  • Bak de zeebaars 5 minuten op de huid. Plaats de pan hierna in de oven en verwarm het nog 5 minuten tot de zeebaars mooi gaar is.
  • Garneer de zeebaars met cranberry voor het serveren met verse peterselie.
| Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk