Ga naar de inhoud

Picanha met chimichurri

Vandaag deel ik een lekker mals (en groot) stuk vlees, namelijk de Picanha. Ik vertel je hoe je zo’n mooi stuk vlees bereidt en geef je het recept voor een lekkere kruidige chimichurri die perfect bij de Picanha past. De Picanha is afkomstig van Scotch Beef PGI en is ontzettend...
Delen op

Picanha met chimichurri

scotch-beef-picanha-met-chimichurrigesponsord artikelVandaag deel ik een lekker mals (en groot) stuk vlees, namelijk de Picanha. Ik vertel je hoe je zo’n mooi stuk vlees bereidt en geef je het recept voor een lekkere kruidige chimichurri die perfect bij de Picanha past.

De Picanha is afkomstig van Scotch Beef PGI en is ontzettend mals. Het vlees van Scotch Beef PGI  is namelijk grasgevoerd. De Schotse hooglanders of Black Angus leven buiten in de natuur en eten het hele jaar door gras. Dit is niet alleen gezonder en duurzamer, maar je proef het ook terug in het vlees.

Ik ben aan de slag gegaan met Picanha omdat ik erg benieuwd was naar dit mooie vlees. Picanha (spreek uit Picanja) is een van de populairste stukken vlees dat in Brazilië wordt gegeten. Het is het staartstuk, het komt van de bil van het rund en wordt bedekt door een laag vet.

braziliaanse-picanha-met-chimichurri

Perfect Steaks and Roasts App

Het lastige aan een stuk vlees zoals de Picanha is dat ik altijd twijfel hoe ik dit het beste kan bereiden. Ik vind het altijd een beetje spannend, zo’n mooi stuk vlees wil ik natuurlijk niet verpesten.

Het is daarom ideaal dat de gratis app Perfect Steaks and Roasts je door de bereiding van het vlees heen loodst. In de app geef je aan wat je wilt bereiden (steak of gebraad), en vervolgens kies je voor het type vlees, stel je de dikte of het gewicht van het vlees in en geef je aan of je je vlees raw, rosé of doorbakken wilt eten. Zo bak je altijd de perfecte steak.

De Picanha kun je bereiden als gebraad (in zijn geheel) of als steak (in repen). Ik heb er voor gekozen om het vlees als gebraad in de oven rosé te braden. Bij de bereiding van het vlees kan het zijn dat het vet door de hitte gaat spatten (of ploffen) in de oven, houd hier rekening mee.

Het vlees heeft ontzettend veel smaak dus heeft qua kruiden niet veel nodig, saus is ook overbodig. Wel heb ik een lekkere chimichurri gemaakt dat ik bij het vlees heb geserveerd. Dit is een groene kruidensaus uit Argentinië dat wordt gegeten met gegrild vlees. Het is een mengsel van fijngehakte peterselie met verschillende kruiden, roze wijnazijn en olijfolie.

picanha-met-chimichurri

Picanha met Chimichurri

Dit artikel is een samenwerking met Scotch Beef PGI, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

Ingrediënten voor de chimichurri

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze picanha met chimichurri

Stap 1
Voor de chimichurri: Snijd de tomaat, sjalot en rode peper grof en plaats dit met de knoflook, peterselie, oregano, tijm en rode wijnazijn in de blender of staafmixer en maal dit fijn. Voeg de olijfolie en zout en peper toe en roer dit goed door. Bewaar de chimichurri afgedekt op kamertemperatuur.
2
Stap 2
Voor de bereiding van het vlees gebruikte ik de gratis Perfect Steaks and Roasts app.
3
Stap 3
Haal het vlees minimaal 15 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
5
Stap 5
Smeer het vlees in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
6
Stap 6
Plaats het vlees in een ovenschaal of op een rooster en bak dit 10 minuten in de oven.
7
Stap 7
Verlaag de oventemperatuur naar 200 ºC en bak het vlees 1 uur en 22 minuten. (dit is afhankelijk van het gewicht van het vlees)
8
Stap 8
Haal het vlees hierna uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.
9
Stap 9
Serveer het vlees met de kruidige chimichurri.

Tip: maak de chimichurri een dagdeel of zelfs een dag eerder zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Bereidingstijd is afhankelijk van het gewicht van het vlees

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

1 reactie

Marja

Ik heb wel eens een hammetje of een stuk rosbief van 500 gram gebraden, maar nog nooit zo'n groot stuk, goed, vlees. Ik zou het ook wat eng vinden geloof ik voor de eerste keer. Bang om het te verknoeien. De rosbief en ham braad ik gewoon in de pan op de kookplaat, maar in de oven heb je ook minder controle over wat er gebeurd. Maar uiteindelijk is het een kwestie van gewoon doen denk ik. Ik zal er eens over denken om het ook te gaan te proberen. En die app, die ga ik gelijk downloaden! Bedankt voor de tips. Groetjes en een kusje voor Fem. Marja. ????????

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op