Wat eten we vanavond?

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Shoarma-ovenschotel, Aardappelschotel met shoarmaDoe eens iets anders met shoarma vlees, verwerk het bijvoorbeeld in een goed gevulde shoarma-ovenschotel!

Zo op zijn tijd ben ik dol op een goed broodje shoarma, ik kan er echt van genieten. Vroeger als ik jarig was wilde ik ook vaak shoarma eten. Dat zegt genoeg toch? ;) Het was mijn lievelingseten.

Laatst had ik trek in shoarma op een maandag. Echter had ik zo na het weekend geen zin in fast food, ik wilde graag gezonder eten. Toen bedacht ik dat ik ook kon gaan koken met shoarmavlees. Het resultaat is deze lekkere schoarmaschotel met aardappel.

Ik heb lekker veel groenten toegevoegd en om er voor te zorgen dat de schotel niet droog wordt heb ik passata (gezeefde tomaten) toegevoegd. De schotel heeft naast zout en peper geen kruiden nodig omdat het vlees al goed op smaak is.

Shoarma-ovenschotel, Ovenschotel aardappel en shoarma

 

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Shoarma-ovenschotel met aardappel

30 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 400 gram shoarmavlees
  • 125 gram champignons
  • 1,5 paprika ik nam drie kleuren
  • 1 courgette
  • 400 ml passata gezeefde tomaten
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen
  • zout en peper

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.
  • Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het shoarmavlees er bij en bak dit mee.
  • Snijd de champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.
  • Breng op smaak met zout en peper en bak dit 10 minuten mee met het vlees.
  • Voeg de passata toe aan het shoarma-groentemengsel en verwarm dit nog even mee.
  • Verdeel het shoarma-groentemengsel over de ovenschaal en beleg dit met de voorgekookte aardappelschijfjes.
  • Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.

    <centerTip: eet je liever geen varkensvlees? Gebruik dan eens kipshoarma.


      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      15 Comments

      1. wilma 21 februari 2017 at 09:08

        goeden morgen

        weet niet hoe ik dit recept kan vast zetten
        we hebben nou ootlook

        Reply
      2. Heike. 22 februari 2017 at 13:57

        Ben niet zo dol op shoarma maar als ik dit zo lees lijkt me het heerlijk en heb alles al in huis en ga er vanavond mee aan de gang en ben benieuwd hoe het smaakt.

        Brenda jij hebt veel lekkere recepten erop staan en ben er heel blij mee want af en toe dan kok ik er wat van en dan is het heerlijk, dankjewel ervoor.

        Groetjes Heike.

        Reply
      3. Heike. 25 februari 2017 at 16:35

        Ik heb de shoarmaschotel gemaakt en was heerlijk en ga ik zeker snel weer doen.

        Reply
      4. Gerard 28 februari 2017 at 17:34

        Lekker gerecht en weer eens wat anders dan het bekende broodje. Persoonlijk zal ik een volgende keer de passata achterwege laten daar deze de smaak van de shoarma beinvloed

        Reply
      5. Moniek 27 maart 2017 at 11:00

        Zou ik ipv de passata een blikje tomatenpuree kunnen toevoegen?

        Reply
        1. Brenda Kookt 28 maart 2017 at 07:58

          Door tomatenpuree toe te voegen heb je minder vocht in de schotel, hierdoor wordt hij wel droger.

          Reply
      6. Meliz 24 augustus 2018 at 09:52

        Dit ga ik vanavond maken ben benieuwd of vriendlief en dochter van 20 maanden het ook lekker gaan vinden =D

        Reply
      7. Agnes van Dyck 26 januari 2019 at 18:43

        Het lijkt misschien dom maar ik weet niet wat shaormavlees is.
        Kent u er misschien een andere naam voor?
        Alvast bedankt !

        Reply
        1. Jane Chattenton 30 januari 2019 at 16:32

          @Agnes van Dyck

          Als je naar google gaat en typt in shaormavlees dan zal hij het veranderen naar shoarmavlees. Probeer maar

          Reply
      8. Riet 17 maart 2019 at 00:05

        K heb dit recept ook gemaakt is voor herhaling vatbaar

        Reply
      9. Sam 1 mei 2019 at 20:12

        Hallo, ik heb eerlijk gezegd nog nooit een ovenschotel gemaakt en wil deze graag proberen. Welke afmetingen moet de schaal ongeveer hebben? Alvast bedankt. Vriendelijke groet, Sam

        Reply
        1. Brenda Kookt 1 mei 2019 at 21:02

          Wat leuk, ik hoop dat er vele ovenschotels zullen volgen :) Bij deze ovenschotel steekt het niet zo nauw. Ongeveer 20 x 20 cm, maar 15×30 kan bijvoorbeeld ook.

          Reply
          1. Sam 1 mei 2019 at 21:19

            Bedankt voor je snelle antwoord, ik ga het zeer binnenkort proberen! :)

            Reply
      10. Annemieke 5 september 2019 at 19:31

        Dag Brenda,
        Ik zie een wit sausje op de foto.
        Wat is dat voor sausje?
        Hartelijke groet,
        Annemieke

        Reply

      Geef een reactie

      Misschien vindt je dit ook leuk: