Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Shoarma-ovenschotel, Aardappelschotel met shoarmaDoe eens iets anders met shoarma vlees, verwerk het bijvoorbeeld in een goed gevulde shoarma-ovenschotel!

Zo op zijn tijd ben ik dol op een goed broodje shoarma, ik kan er echt van genieten. Vroeger als ik jarig was wilde ik ook vaak shoarma eten. Dat zegt genoeg toch? ;) Het was mijn lievelingseten.

Laatst had ik trek in shoarma op een maandag. Echter had ik zo na het weekend geen zin in fast food, ik wilde graag gezonder eten. Toen bedacht ik dat ik ook kon gaan koken met shoarmavlees. Het resultaat is deze lekkere schoarmaschotel met aardappel.

Ik heb lekker veel groenten toegevoegd en om er voor te zorgen dat de schotel niet droog wordt heb ik passata (gezeefde tomaten) toegevoegd. De schotel heeft naast zout en peper geen kruiden nodig omdat het vlees al goed op smaak is.

Shoarma-ovenschotel, Ovenschotel aardappel en shoarma

 

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Shoarma-ovenschotel met aardappel

30 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 400 gram shoarmavlees
  • 125 gram champignons
  • 1,5 paprika ik nam drie kleuren
  • 1 courgette
  • 400 ml passata gezeefde tomaten
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen
  • zout en peper

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.
  • Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het shoarmavlees er bij en bak dit mee.
  • Snijd de champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.
  • Breng op smaak met zout en peper en bak dit 10 minuten mee met het vlees.
  • Voeg de passata toe aan het shoarma-groentemengsel en verwarm dit nog even mee.
  • Verdeel het shoarma-groentemengsel over de ovenschaal en beleg dit met de voorgekookte aardappelschijfjes.
  • Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.

    <centerTip: eet je liever geen varkensvlees? Gebruik dan eens kipshoarma.


      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      18 Reacties

      1. Ria 18 maart 2021 om 15:30

        5 sterren
        Dit is zo lekker! Vanavond eten we het weer!

        1. Suzanne 2 april 2021 om 11:52

          Weet iemand op hoeveel persoon dit recept is gebaseerd?

          1. Brenda Hoff 4 april 2021 om 10:50

            Voor 4 personen, ik zie dat het inderdaad was weggevallen bij het recept. Het staat er nu bij.

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept