Paas Rocky Road

Paas rocky roadPasen is on! Bij deze trap ik de paasrecepten af. Net als voorgaande jaren zorg ik er voor dat het jullie aan kook- en bakinspiratie tijdens de paasdagen niet ontbreekt. Vandaag deel ik een lekkere snack van chocolade. De paas rocky road!

Dit is een lekkere chocolade snack waar je maar van blijft snoepen. Voor deze paas-versie van de Rocky Road heb ik witte chocolade als basis genomen. Zo komen de andere ingredienten namelijk nóg beter naar voren. De andere ingrediënten zijn schuddebuikjes, mini smarties in pasteltinten (dat past zo goed bij de paas-sfeer) en natuurlijk mogen paaseitjes ook niet ontbreken in dit verhaal.

Het resultaat: een hele vrolijke lekkere paas chocolade snack. Hier neem jij toch ook een stukje van als het voor je op tafel staat?

Paas rocky road

 

Paas rocky road

 

Paas Rocky Road

30 minuten
+ 2 uur

Ingrediënten

 • 50 gram ongezouten boter
 • 125 gram witte chocolade
 • 80 gram schuddebuiken of verkruimelde speculaasjes
 • 40 gram chocoalade paaseieren
 • 15 gram smarties

  Extra benodigd; een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 12 x 12

   Bereiding

   • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
   • Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade op zacht vuur in een pannetje. Blijf dit goed doorroeren.
   • Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de 2/3 van de schuddebuikjes en 1/2 van de smarties. Zorg er voor dat het goed gemengd is.
   • Giet het chocolademengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de witte chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige schuddebuikjes en smarties over en druk de paaseieren er in.
   • Laat de paas rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   5 comments
   1. Heel leuk recept en het was ook erg lekker.
    Heb alleen het idee dat de verhoudingen niet helemaal klopten. Ik had voor m’n gevoel te weinig chocolade en/of boter voor hetzelfde resultaat als op de foto. Hij was bij mij erg ‘plat’, ook al had ik goed gekeken naar de afmetingen van m’n bakblik. De witte chocolade die ik er overheen moest gieten was niet voldoende om de paaseieren goed vast te laten plakken.
    Qua smaak was het wel echt super lekker!

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk