Paastulband met advocaat-glazuur en eitjes

PaastulbandBen je al klaar voor de paasdagen? Stiekem hoop ik dat je nog een extra paasreceptje kunt gebruiken. Ik dook gisteren namelijk nog de keuken in om een lekkere paastulband met advocaat-glazuur voor je te maken.

De afgelopen weken heb ik heel veel lekkere paasrecepten gedeeld (klik hier om ze allemaal te bekijken). Maar toch vond ik dat er nog iets ontbrak, iets met gele glazuur. Ik wist niet precies hoe ik dit wilde maken,  tot ik bij het opruimen van mijn keukenkastjes een fles advocaat tegen kwam. Samen met poedersuiker maakte ik hier een mooie glazuur van. Zonde om het glazuur niet te gebruiken, en daarom bakte ik er een lekkere cake in een tulbandvorm bij. Samen met een paaseitjes in het een perfect paasrecept.

 

Paaseitjes en glazuur

Is het geen plaatje? En helemaal niet moeilijk om te maken. De cake ziet er vrolijk uit en door de glazuur van advocaat is het een echte paascake geworden. Al maken de paaseitjes het helemaal af natuurlijk. Serveer de paastulband als toetje van de paasbrunch of bij de koffie.

Tulband pasen met glazuur

Paastulband met advocaatglazuur

Paastulband met avocaatglazuur

Paastulband met advocaat-glazuur en eitjes

20 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • 300 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 300 gram suiker
 • 6 eieren
 • 1,5 zakje vanillesuiker
 • 1 theelepel citroensap

  Voor de decoratie

  • 5 eetlepels advocaat
  • 120 gram poedersuiker
  • paaseieren

   Extra benodigd: tulbandvorm

    Bereiding

    • Vet de tulbandvorm in en bestuif dit met bloem, verwarm de oven voor op 175 ºC.
    • Meng de roomboter met suiker en vanillesuiker. Klop tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel en de citroensap. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.
    • Giet het beslag in de tublandvorm en bak de cake in 60 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is, als een satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake afkoelen.
    • Zeef de poedersuiker en roer dit door de advocaat. Voeg desgewenst een klein beetje extra advocaat of poedersuiker toe om de dikte van het glazuur aan te passen. Tip: liever iets te dik dan te dun. 
    • Plaats de afgekoelde tulband op een velletje bakpapier (en eventueel op een bakrooster) en verdeel met een lepel het glazuur over de tulband. Verdeel tot slot de paaseieren over het glazuur.
    • Laat de paastulband met advocaat-glazuur en paaseieren ongeveer 45 minuten opstijven.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    7 comments
    1. Hij ziet er heerlijk uit Brenda. Echt paasachtig, als dat tenminste een woord is. Ik ben nu op zoek naar een cheesecake recept dat foolproof is want ze mislukken altijd bij mij. Alleen gaat dat lastig als je geen of incompleet internet hebt! Helaas. Maar ik ga deze zeker een keer maken, maar dan met smarties of zo. Of die gele Engelse dropjes met een zwart rondje in de midden. Nou ja dat zie ik dan wel. Ik zal je recept goed bewaren.
     Groetjes en hele fijne paasdagen. Knuffeltje voor Fem. ??????????

    2. Hoi Brenda,
     Ik heb je Paas tulband met advocaat glazuur gemaakt voor de 2e keer. Omdat ik coeliakie heb moet ik alles glutenvrij bakken.
     Deze tulband heb ik met glutenvrij meel gemaakt van AH. Wel een kortere baktijd en met hetelucht gebakken. En hij is/was super lekker…
     Ik had tokkelroom als advocaat gebruikt. Hij was dus iets minder geel. Bedankt voor dit heerlijke recept.

    3. Hallo Brenda,

     De cake ziet er heel leuk uit, ik ga hem met de Pasen maken. Vraagje …. hoe groot moet bakblik (tulband) zijn ?

     Groet, Marion

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk