Wat eten we vanavond?

Gerookte kipsalade

Gerookte kipsaladeEen lekker smeerseltje voor op brood is de gerookte kipsalade. Dit is niet voor niets een van mijn favorietjes.

Dit is een recept dat eerder op mijn blog heeft gestaan samen met de hamsalade. Graag wilde ik dat dit recept een eigen artikel zou hebben, zodat hij beter te vinden is. Vandaar dat ik het snelle receptje vandaag nogmaals deel. Het is namelijk mijn favorietje voor op een stokbroodje bij de borrel.

Het is een goedgevulde salade met lente-ui en zongedroogde tomaatjes. In het recept gebruik ik yoghurt en mayonaise, je kunt ook alleen een dikke yoghurt of juist alleen mayonaise gebruiken. Neem wat je zelf lekker vindt.

 

Gerookte Kipsalade

Gerookte kipsalade

Ingrediënten

 • 200 gram gerookte kipfilet dikke plakken, in blokjes
 • halve theelepel paprika poeder
 • halve theelepel cajunkruiden
 • zongedroogde tomaatjes fijngesneden
 • 2 stengels lente ui in ringetjes
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel mayonaise
 • peper en zout

Bereiding

 • Meng de ingrediënten door elkaar. Proef en bepaal of je de consistentie goed vindt.
 • Als je het mengsel te dik vindt, voeg dan een beetje extra yoghurt of mayonaise toe (dit is ook afhankelijk van het type yoghurt dat je gebruikt) .
 • In de koelkast kun je de salade ongeveer 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

 1. astrid 23 april 2017 at 11:41

  lijkt mij heerlijk, ik ga het op mijn lijstje erbij schrijven

  Reply
 2. wilma 7 juni 2018 at 21:46

  Die is echt lekker. Ga ik vaker maken bij de lunch. Heerlijk!

  Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: