Gerookte kipsalade

Gerookte kipsaladeEen lekker smeerseltje voor op brood is de gerookte kipsalade. Dit is niet voor niets een van mijn favorietjes.

Dit is een recept dat eerder op mijn blog heeft gestaan samen met de hamsalade. Graag wilde ik dat dit recept een eigen artikel zou hebben, zodat hij beter te vinden is. Vandaar dat ik het snelle receptje vandaag nogmaals deel. Het is namelijk mijn favorietje voor op een stokbroodje bij de borrel.

Het is een goedgevulde salade met lente-ui en zongedroogde tomaatjes. In het recept gebruik ik yoghurt en mayonaise, je kunt ook alleen een dikke yoghurt of juist alleen mayonaise gebruiken. Neem wat je zelf lekker vindt.

 

Gerookte Kipsalade

Gerookte kipsalade

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte kipfilet dikke plakken, in blokjes
  • halve theelepel paprika poeder
  • halve theelepel cajunkruiden
  • zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 2 stengels lente ui in ringetjes
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout

Bereiding

  • Meng de ingrediënten door elkaar. Proef en bepaal of je de consistentie goed vindt.
  • Als je het mengsel te dik vindt, voeg dan een beetje extra yoghurt of mayonaise toe (dit is ook afhankelijk van het type yoghurt dat je gebruikt) .
  • In de koelkast kun je de salade ongeveer 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk