Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Carpaccio met pestodressing

Carpaccio met pestodressingOp mijn blog staan inmiddels meerdere carpaccio-recepten. Maar een recept voor de klassieke carpaccio ontbrak. Tot nu. Vandaag deel ik je mijn favoriete carpaccio met pestodressing zoals ik hem thuis het liefst klaarmaak.

In menig restaurant staat de good old carpaccio op de kaart. Bij velen is carpaccio dan ook erg in trek, menig vriendin van mij besteld dit standaard in een restaurant. Het is lekker en bijna altijd goed.

Zelf houd ik van een carpaccio met body. Naast het vlees en een blaadje rucola mag er wel wat meer op zitten. Ik heb eens een carpaccio in een restaurant besteld waarbij ik letterlijk alleen de plakjes vlees kreeg geserveerd met 3 kappertjes en 2 blaadjes rucola erop. Schandalig, het was echt niet lekker. Er zat zelfs geen dressing op.

 

Carpaccio met pestodressing

Mijn carpaccio bestaat uit goed vlees (liefst van de slager) met goede ingrediënten. Snippers oude kaas, semi-zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. Al mogen kappertjes wat mij betreft ook niet ontbreken. En mijn geheime ingrediënt? Dat is de zelfgemaakte pestodressing, dat maakt mijn carpaccio helemaal af.

 

Carpaccio met pestodressing

Carpaccio met pestodressing

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram ossenhaas heel dun gesneden (Tip: laat je slager het per portie verpakken)
 • 2 handjes rucola
 • 8 plakjes oude kaas
 • 1 eetlepel zongedroogde tomaten
 • 1 theelepel kappertjes
 • 2 eetlepels pijnboompitjes

  Voor de pestodressing: 

  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 10 gram verse basilicum
  • 5 gram pijnboompitjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 5 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper

  Bereiding

  • Rooster de pijnboompitjes die je nodig hebt voor de carpaccio en de pestodressing in een droge koekenpan.
  • Maak de pestodressing door alle ingrediënten die je hiervoor nodig heb in een keukenmachine, staafmixer of blender fijn te malen.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en breek de oude kaas in snippers.
  • Verdeel de ossenhaas over de borden (tip laat je slager het per portie verpakken). Verdeel in het midden een hoopje rucola en verdeel hierom heen de pestodressing. Verdeel over de rucola en de carpaccio de kappertjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes. Besprenkel tot slot met de snippers oude kaas.

  Deel dit bericht:

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on whatsapp
  Share on email
  Reacties

  1 Reactie

  1. Conja 2 mei 2017 om 19:14

   Dit ziet er echt véél te lekker uit. Het water loopt me in de mond! Maar ik ben zwanger, dus het gaat niet. Misschien daarom ook extra veel zin er in! Ook ik vind carpaccio met zoveel ingrediënten heerlijk, dus super dat je dit (basis) recept deelt. Ik ga deze echt maken later dit jaar…

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel recept