Ga naar de inhoud

Margarine met een smaakje

Margarine

gesponsord artikel

Margarine Becel

In mijn vorige artikel over margarine ging het over Margarine VS Roomboter. Ook kwam aan bod welke verschillende vetten er in de producten zitten en wat ik er van vind. Vandaag deel ik iets nieuws over margarine. Wist je dat er tegenwoordig ook margarine met een smaakje verkrijgbaar is? En dat je zelf ook margarine met een smaakje kunt maken, een soort kruidenmargarine.

 

Margarine

Kruidenmargarine

Het is heel gemakkelijk om zelf kruidenmargarine te maken, in plaats van kruidenboter. Ideaal als je bijvoorbeeld wilt denken om de waarde van je cholesterol of als je minder verzadigd vet wilt eten. Zo kun je toch een lekker stokbroodje smeren.

Voor een lekkere kruidenmargarine heb je niet zoveel nodig. Ik gebruikte een klein teentje geperste knoflook (of knoflookpoeder), fijngesneden basilicum, een paar druppels verse citroensap en een snuf zout.

Meng de ingrediënten met margarine (op kamertemperatuur zodat de smaken zich beter mengen) en bewaar dit afgedekt in de koelkast.

Variatietip: het is ook lekker om bijvoorbeeld stukjes zongedroogde tomaat of stukjes olijf toe te voegen.

Margarine

Becel heeft onlangs margarine met een smaakje geïntroduceerd in drie varianten: Becel margarine met walnoot-, kokos- en avocado-olie. Deze nieuwe 100% plantaardige varianten zijn een smaakaanvulling op je dagelijkse boterham. Je kunt dit zo op een boterham smeren, maar bijvoorbeeld ook op een toastje of cracker eten.

Het product is 100 % plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Het bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en is rijk aan Omega 3 en bevat Omega 6.

Margarine Becel Vegan

Lekkere variatie

Met de drie margarines met een smaakje kun je lekkere variaties maken. Denk naast een boterham ook eens aan een wrap of lekker belegd toastje als hapje bij de borrel.

Een paar tips die goed passen bij de margarines: 

Becel met walnoot: lekker bij kaas en gegrilde groenten.
Becel met avocado-olie: lekker met kipfilet, zalm en (of) een gekookt eitje.
Becel met kokosolie & amandelolie: dit gaat goed met zoet beleg. Wat dacht je van hagelslag, aardbeien met een beetje suiker, of jam.

Wil je meer weten over margarine? In vorige artikelen deelde ik weetjes over margarine, bezocht ik de margarine fabriek, maakte ik thuis zelf margarine en bakte ik met margarine deze lekkere chocolate chip cakeOok zette ik Margarine VS Roomboter naast elkaar en vertelde ik hier (klik) wat ik er nou eigenlijk van vind. 

Dit artikel is onderdeel van mijn zoektocht naar margarine, dit is een samenwerking met Unilever, lees mijn disclaimer.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op