Chocolate chip cake (VIDEO)

In de video van vandaag ga ik aan de slag met de Oud-Hollandse cake. We geven hem een twist, met chocolade. Want chocolade maakt alles lekkerder! We gaan voor een chocolate chip cake.

Chocolade Cake

gesponsord artikel

In de video van vandaag ga ik aan de slag met de Oud-Hollandse cake. We geven hem een twist, met chocolade. Want chocolade maakt alles lekkerder! We gaan voor een chocolate chip cake.

Ik maak een luchtige cake met daarin stukjes chocolade (in drie smaken!). Voor de finishing touch giet ik een lekkere chocolade ganache over de cake, en maken we het af met extra chocolate chips. Bekijk de video waarin ik deze overheerlijke cake maak.

 

Video: choclate chip cake

Bij het bereiden van de chocolate chip cake gebruik ik margarine (Bertolli ongezouten vind ik hiervoor een heel fijn product). Margarine is snel op kamertemperatuur waardoor het product mooi zacht van structuur is bij het mengen met de overige ingrediënten. En wist je dat je hierdoor tijdens het mixen veel lucht in het beslag kunt kloppen? Margarine houdt lucht beter vast dan roomboter, waardoor een cake bereid met margarine luchtiger is dan een cake bereid met boter.

Tip: Chocolate chips zijn verkrijgbaar bij kookwinkels, bak- en taartwinkels en grotere supermarkten. Zelf koop ik het bij de notenkraam op de markt. 

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

 

Chocolate Chip Cake

 

Chocolate chip cake

Chocolate chip cake

20 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram Bertolli ongezouten op kamertemperatuur
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 7 gram vanillesuiker 1 zakje
 • 150 gram chocolate chips ik nam 50 gram wit, 50 gram melk en 50 gram pure chocolate chips plus een beetje extra voor de topping

  Voor de chocoladeganache:

  • 75 gram pure chocolade
  • 50 gram Bertolli ongezouten

  Extra benodigd: een cakeblik van 25 cm

   Bereiding

   • Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
   • Meng de margarine (Bertolli ongezouten) met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door. Roer de chocolate chips door het beslag. (TIP: houd 1/3 van de chocolate chips apart, voeg deze toe als het beslag in de vorm zit, hierdoor voorkom je dat de chocolate chips naar de onderkant van de cake zakken)
   • Giet het beslag in de vorm (bestrooi eventueel met de achtergehouden chocolate chips en druk ze er een beetje in) en bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
   • Verwarm voor de ganache in een pannetje op zacht vuur de Bertolli ongezouten met pure chocolade. Roer dit tijdens het verwarmen goed door.
   • Plaats de afgekoelde cake op een rooster met daaronder een velletje bakpapier. Giet de chocolade ganache over de cake en bestrooi het tot slot met extra chocolate chips.
   • Laat de cake met ganache even staan zodat de ganache stolt. De cake is hierna klaar om aangesneden te worden.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Geniet er van!

   Wil je meer weten over margarine? In dit artikel deelde ik een aantal leuke weetjes, en in dit artikel neem ik je mee naar de margarine fabriek. 

   Deze video maakte ik in samenwerking met Unilever, lees mijn disclaimer. 


   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   8 comments

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk