Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap shots April #2

Snap shots April #2Yes, het is weer tijd voor een van mijn favoriete artikelen op “Brenda Kookt!”: de snap shots! Met de Snap Shots April #2 geef ik jullie een kijkje in mijn foodleven.

De afgelopen week had ik veel gezellige dates met vriendinnen en begonnen we met klussen in ons nieuwe huis! Zo tof! Tot nu toe is er zo’n beetje alleen maar gesloopt, maar het is nu al mooi. Ook geef ik je een de before-foto van de keuken. Ik kan je verklappen dat hier heel veel gaat veranderen :)

Lees snel mee!

 

Video: Bourgondisch weekend met Brenda Kookt

Ik ga iets leuks doen! Op het Bourgondisch Weekend van Mandemakers Keukens op 6 en 7 mei geef ik een workshop. In de showroom in Kaatsheuvel geef ik 6 mei een workshop pincho’s maken, in de video hierboven geef ik een voorproefje. Kom je langs? Schrijf je in via deze link: http://bit.ly/2p175nN

 

Snap Shots April #2

Snap shots April #2

Ter ere van de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander werkte ik met de NOS aan een item over de ontwikkelingen op het gebied van koken van de afgelopen 50 jaar. Via deze link kun je de video die we maakten bekijken, hier bekijk je de complete serie.

Snap shots April #2

Ik kon het niet laten last-minute voor de paasdagen nog een extra receptje met jullie te delen. De paastulband met advocaat-glazuur was een groot succes!

 

Snap shots April #2

Ik doe het veel te weinig, maar ik vind het zo leuk: koken van mijn eigen blog!  Klik hier voor het recept van de lasagne al forno.

 

“Pannenkoeken met de paasbrunch!”

Snap shots April #2Voor de paasbrunch bij mijn schoonfamilie bakte ik een hele stapel pannenkoeken.

Snap shots April #2Dat was niet voor niets, het resultaat was heerlijk! Jullie moeten helaas nog even wachten op het recept. Ik ben van plan deze pas volgend jaar voor de paasdagen met jullie te delen.

Snap shots April #2

Tweede paasdag brunchte met gezellig met zijn drietjes, met gekookte eitjes en aardbeien.

Snap shots April #2Een lekker borrelplankje. Ik maakte een hele lekkere hummus na, het recept deel ik binnenkort met jullie.

Snap shots April #2

“Voor het eerst naar de kermis!”

Pasen staat niet alleen voor de paasbrunch, ook voor kermis! Met Fem gingen we voor het eerst over de kermis, zo leuk! (voor het eerst in de draaimolen) En deze mama kon een lekkere oliebol niet weerstaan, mijn favorietje.

Snap shots April #2

‘s Avonds aten we biefstuk met gebakken champignons en de Jus de veau van Joost & Paul. Lekker!

Snap shots April #2Na de paasdagen probeerde ik weer even normaal te eten. Hier kun je mijn eetdagboekje van die week teruglezen.
Snap shots April #2

#foodpost

De dames van Hotel Hartzeer stuurde mij hun boek, met lekkere chocolade toe. Eind vorig jaar mocht ik voor Susan Smit, Marion Pauw en hun gasten troostvoer koken in Hotel Hartzeer toen ze aan het boek schreven. Zo leuk: ik word zelfs genoemd in het voorwoord.

 

Snap shots April #2Bij een gezellige borrelavond op vrijdagavond met vriendinnen mogen nacho’s, bitterballen en kaasstengels niet ontbreken.Snap shots April #2En dat weekend was sowieso heel erg gezellig en lekker. Zaterdag gingen we met mijn vriendinnen en onze mannen eten bij wijnbar Vinck in Hoorn. Zo lekker!

Snap shots April #2Na de wijntjes mocht ik zondag aan de thee. Met weer andere vriendinnen genoot ik van een Italiaanse High Tea bij MED in Medemblik. #aanrader

Snap shots April #2En dit ontbijtje is ook niet verkeerd: pannenkoekjes met framboosjes.

Snap shots April #2Sommigen vinden dit een gekke combinatie, maar ik vind het super lekker: ontbijtkoek met pindakaas! Via instagram kreeg ik gelukkig veel reacties van mensen die dit ook super lekker vinden. Ook lekker in combinatie met pure hagelslag. Nog een tip: probeer eens ontbijtkoek met kiwi!Snap shots April #2

“Feest!”

Yes, feest! We hebben de sleutel van ons nieuwe huis! Daar mag wel een (oranje) tompouce op gegeten worden!Snap shots April #2

Dit is de before foto van de keuken! Inmiddels is er de afgelopen week al heel veel geklust en is de keuken er al uit. Over een paar weken kan ik jullie de nieuwe keuken laten zien. Ik ben zo benieuwd hoe het er straks uit ziet als het er allemaal staat. #nogevengeduld

Snap shots April #2

Na een dag volop klussen hebben de mannen wel een biertje met een chippie verdiend en ik een Jillz.

Snap shots April #2

Na een dag klussen was het al tijd voor het eerste feestje op ons nieuwe adres, Koningsdag! Qua hapjes maakte ik mezelf er deze keer gemakkelijk van af door voor typisch Hollands te gaan met kaas en worst. Mijn lieve vriendinnetjes zorgden voor de andere hapjes. Tnx meiden!

Snap shots April #2

Wat een topdag! Afsluiten met patatjes en frikadellen is voor die kleintjes helemaal top natuurlijk.

Snap shots April #2

En zo ziet de lunch op een klusdag er uit.

Snap shots April #2

Nice! De #foodpost weet mijn nieuwe adres ook al te vinden. De ijsjes smaken nóg lekkerder na het klussen, voor het eerst in onze nieuwe tuin in het zonnetje.

Snap shots April #2

“Easy dinner: Kip Shoarma”

Easy dinner: kipshoarma. We eten tegenwoordig met het bord op schoot op de bank (in het oude huis), iets waar ik eigenlijk een hekel aan heb maar het kan niet anders, want ik heb de oude eettafel al verkocht.

Snap shots April #2

Voor Fem kook ik altijd vers, inmiddels eet ze ook gewoon met de pot mee. Maar nu wij door de verhuizing soms wat makkelijker (en soms ongezonder) eten vind ik het wel erg fijn om haar iets kant-en-klaars te kunnen geven. De restjes uit de vriezer zijn inmiddels op, maaltijden die ik mee kreeg van Ella’s Kitchen komen dus goed van pas!

Heb je mijn vlog (video) van mijn tripje naar het hoofdkantoor van Ella’s Kitchen al gezien? Bekijk de video hier.

Snap Shots april 0222

Lunch!
Snap shots April #2

Tussen het klussen door ben ik al flink aan het opruimen, weggooien en inpakken. In deze blauwe bakken zit 2/3 van mijn keuken. Het duurt nog zeker 3 weken voor ik dit mag uitpakken.

Ik ben heel erg benieuwd hoe de volgende editie van de Snap Shots er uit gaat zien. Ik heb namelijk geen idee. De komende weken staat mijn leven in het teken van de verhuizing, ik verwacht dat ik zelf weinig in de keuken zal staan. En ik moet zelfs 1,5 week zonder keuken doen in ons nieuwe huis! In de volgende editie van de snap shots zie je hoe we dit oplossen, en wie weet kan ik jullie dan al een glimp van de nieuwe keuken laten zien!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. jonna@burgertrutjes 2 mei 2017 om 07:39

  Succes met verhuizen de komende periode Brenda! Wordt vast een hectische bedoeling ondanks alle voorbereidingen.

 2. Tilly 2 mei 2017 om 08:33

  Veel succes met klussen, altijd spannend zo’n verbouwing en verhuizing, maar daarna is het genieten.

  1. Brenda Kookt 3 mei 2017 om 12:51

   Dank je wel! We zijn nu even aan het knallen, kunnen we er straks lekker van genieten

 3. Rachel 2 mei 2017 om 14:16

  oh wat lekker! ik krijg hier spontaan trek van

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *