Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Brownie Bango

Brownie Bango, Brownie met yoghurt en mango receptBrownie Bango? Als je Yoghurt Barn kent, dan ken je dit heerlijke toetje wel. Dit is mijn favoriet en bestel ik altijd als ik een bezoekje aan de Yoghurt Barn breng.

Vorige week vertelde ik jullie over het Yoghurt Barn kookboek (klik hier om het artikel en recept van de yoghurt-bananenbrood te bekijken). Wat mij betreft ontbreekt er een belangrijk recept in het boek, namelijk de brownie bango. Toen ik na het opruimen van de zolder een schaaltje tegenkwam dat precies hetzelfde is als de schaaltjes waar Yoghurt Barn de Brownie Bango in serveert zag ik het als een teken. Ik moest dit recept namaken en delen op mijn blog. Dus bij deze :)

 

Gek op brownies

Het is niet ingewikkeld en erg lekker. Dit komt voornamelijk omdat ik gek ben op brownies. Naast de brownies heeft dit recept een basis van yoghurt (duh, yoghurt barn) welke is aangevuld met stukjes mango, een klein beetje honing en walnoot.

Hij is aardig zoet. Wat mij betreft is het een heerlijk toetje of traktatie in de namiddag. Ben je in de buurt van Amsterdam (3 locaties!), Utrecht  (2 locaties!), Den Haag, Haarlem, Leiden, Nijmegen of Den Bosch, scoor dan de originele brownie bango want dat blijft natuurlijk de echte en de lekkerste. Maar woon je net als ik niet in een van deze steden en heb je er wel trek in? Dan maak je deze copy cat!

 

Brownie Bango Yoghurt Barn

Brownie Bango

Brownie Bango

Ingrediënten

 • 1/3 of halve mango
 • 1 brownie ik nam het recept uit mijn boek Snelle klassiekers met een twist
 • 150 ml dikke yoghurt welke jij lekker vind, ik nam Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel honing
 • paar stukje walnoot

Extra benodigd: schaaltje of glazen potje 

  Bereiding

  • Snijd de mango en brownie in blokjes.
  • Verdeel de helft van de mango over de bodem van je potje of schaaltje.
  • Verdeel hierover de yoghurt en bestrooi dit met blokjes brownie en mango. Verdeel hier vervolgens de honing over.
  • Maak de brownie bango af met een paar walnoten.

   

   

  Deel dit bericht:

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on whatsapp
  Share on email
  Reacties

  3 Reacties

  1. Lianne 6 mei 2017 om 16:50

   Ziet er lekker uit en volgens mij heb je het zo in elkaar gezet, mits je natuurlijk de brownie bereid hebt. Leuk als je een groep eters krijgt. :)

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel recept