Pasta met witlof en Parmezaan

Pasta met witlof en spekjesVandaag eten we geen witlof met ham en kaas, maar pasta met witlof en parmezaan. En gebakken spekjes.

Ik hoop dat jullie gisteren ook zo genoten hebben van de zonnige zondag. Wij hadden een hele relaxte en gezellige dag in eigen tuin. Deze week zien de berichten er ook goed uit, en dan is het natuurlijk zonde om te lang in de keuken te staan, daarom deel ik vandaag weer een snel gerechtje.

 

Pasta met witlof

Witlof met pasta is weer eens wat anders dan mijn favoriete gerecht met witlof: witlof met ham en kaas. De spekjes geven een extra lekkere hartige smaak aan de gebakken witlof en de champignons. Door de Parmezaan met de warme pasta te mengen, gaat dit smelten en lekker aan de pasta kleven.

 

Pasta met witlof en parmezaan

Pasta met witlof en Parmezaan

25 minuten

Ingrediënten

 • 120 gram penne of andere pasta
 • 100 gram spekjes
 • 3 stronken witlof
 • 125 gram champignons
 • 2 stengels lente ui
 • 25 gram geraspte Parmezaan of zoveel als je lekker vindt
 • 4 blaadjes verse basilicum
 • peper

Bereiding

 • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Bak in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de spekjes aan. Snijd de uiteinde van de stronken witlof en snijd de witlof in parten, snijd de champignons in plakjes. Snijd de lente ui in ringen.
 • Bak de witlof en champignons met de spekjes mee, bak dit 10-15 minuten aan tot de witlof gaar is.
 • Roer de Parmezaan door de gekookte pasta, roer vervolgens het witlof mengsel er door en breng op smaak met peper. Verdeel de lente ui over de pasta en maak het af met de verse basilicum (in stukjes gesneden).
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
 1. Vanavond dit gerecht gegeten. Wat een heerlijke combi, witlof met pasta.
  Dit gerecht komt hier vaker op tafel!

  Bedankt voor dit heerlijke recept!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk