Vissticks (VIDEO)

Vissticks recept van kabeljauw, recept, BrendaKooktMet dit heerlijke weer ga je dit weekend waarschijnlijk lekker aan de barbecue (groot gelijk, dat doe ik ook ;-)). Maar als je trek hebt in iets anders dat lekker fris is ga dan voor zelfgemaakte vissticks.

Ik ben gek op vissticks en moet bekennen dat ik er in de vriezer altijd wel een paar heb liggen. Je kunt gaan voor kant-en-klare uit het vriesvak van de supermarkt, maar het is veel lekkerder om ze zelf te maken. Breng de vis sticks extra op smaak met citroensap, een beetje dille en paprikapoeder.

Bekijk hieronder de video waarin ik dit recept klaarmaak. Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

 

Video: vissticks

 

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

 

Vissticks recept, BrendaKookt

Vissticks

25 minuten

Ingrediënten

 • 1 verse kabeljauwfilet
 • 5 el panko of paneermeel
 • 2 el bloem
 • 2 eieren
 • sap van een halve citroen
 • ½ tl dille
 • snuf paprikapoeder
 • zout en peper
 • olijfolie met een klontje boter om in te bakken

Bereiding

 • Verdeel de bloem en panko beide over een schaaltje of diep bord. Kluts de eieren in een derde schaaltje los.
 • Snijd de kabeljauw in repen. Bestrooi met zout en peper, dille, paprikapoeder en citroensap.
 • Verwarm een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie. Voeg ook een klontje boter toe en laat dit even smelten, hierdoor kleuren de vistticks straks mooi bruin.
 • Haal de repen kabeljauwfilet eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko.
 • Bak de repen kabeljauwfilets aan beide kanten goudbruin.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Hoi Brenda,

  Ik heb toevallig nog kabeljauwfilet liggen, maar dan in de vriezer. Er staat specifiek verse kabeljauwfilet, is dat omdat het gewoonweg lekkerder is, of kan het eventueel wel? Ik wil het graag uitproberen morgen maar ben niet in de mogelijkheid om langs de winkel te gaan :)

  1. Hoi Esther, je kunt het zeker proberen hoor. Is het een kabeljauw filet, of echt zo’n blog die bij elkaar geperst is? Met een blok gaat het namelijk minder goed om dat dit uit elkaar valt. Met een filet die is ingevroren lijkt het me geen probleem. Zorg wel dat de vis ontdooit is voor je er mee aan de slag gaat, en dep het nog even droog met keukenpapier.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk