Kleurrijk, lekker en nog gezond ook! Dat is deze Mexicaanse salade met nachos. Wat mij betreft een topper die de komende maanden zeker vaker bij ons op tafel komt.
Als ik nacho’s eet dan eet ik vaak deze schotel met gehakt, of nacho’s met guacamole om te dippen. Lekker bij de borrel, maar niet zo gezond. Nacho’s kun je ook verwerken in een gezonder gerecht, zoals deze kleurrijke salade.
Mexicaanse salade met nachos
De nacho’s zijn in dit gerecht meer de kers op de taart dan de taart zelf kan ik wel zeggen. De basis is een salade van ijsbergsla met verschillende kleuren paprika, mais, tomaatjes en avocado. Met een lekkere frisse dressing van limoen met honing en balsamico. Met als extraatje dus de lekkere verkruimelde nacho’s on top.
Mexicaanse Salade
20 minuten
Ingrediënten
- 1/4 krop ijsbergsla
- 1/2 gele groene en rode paprika (1,5 in totaal dus)
- 1 avocado
- 6 cherry tomaatjes
- 75 gram mais
- sap van een halve limoen
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
- zout en peper
- een handje nacho chips
Bereiding
- Snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de paprika's en avocado in blokjes en halveer de tomaatjes.
- Meng het limoensap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en zout en peper tot een dressing.
- Meng in een kom de ijsbergsla met de blokjes paprika, tomaatjes, avocado en mais. Roer de dressing er door. Verkruimel de nacho's grof en roer deze als laatste door de salade.
- Verdeel de salade over de borden.
Tip: de salade kun je van te voren maken, voeg de nacho's pas toe voordat je gaat eten anders worden ze zacht en zompig.
