Shoarma salade met krokant brood

Shoarma recept zomer

Inderdaad. Een shoarma salade, in plaats van een broodje shoarma.

Ik kan niet zeggen dat dit de gezondste salade is die ik met jullie gedeeld heb, maar wel een van de lekkerste. De shoarma salade is namelijk goed gevuld. Met krokant brood, kip én groente.

Op een warme dag zouden we broodjes kipshoarma eten, maar had ik geen trek in warm eten. Ik wilde een salade maken maar moest nog even bedenken wat ik er in zou doen. En toen bedacht ik me dat ik zou proberen een salade van de shoarma te maken. Met succes, zelfs de boyfriend die gek ik op broodjes shoarma (en iets minder gek is op salades) vond dit lekker.

Shoarma salade

Shoarma salade met krokant brood

Shoarma salade met krokant brood

Ingrediënten

  • half Turks brood
  • 400 gram kipshoarma
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gram ijsbergsla
  • olijfolie
  • zout en peper
  • knoflooksaus voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
  • Snijd het brood in blokjes en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout en peper. Verdeel dit over de bakplaat en bak dit 15 minuten in de oven tot het mooi krokant is en goudbruin is gekleurd.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipshoarma met de ui aan. Voeg als de kip aan beide kanten is gebakken de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 10 minuten mee.
  • Laat het shoarma-groentemengsel en de blokjes brood afkoelen.
  • Meng het brood met de kipshoarma en groenten en de sla. Serveer de shoarma salade met knoflooksaus er naast.
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk