Wat eten we vanavond?

Shoarma salade met krokant brood

Shoarma recept zomer

Inderdaad. Een shoarma salade, in plaats van een broodje shoarma.

Ik kan niet zeggen dat dit de gezondste salade is die ik met jullie gedeeld heb, maar wel een van de lekkerste. De shoarma salade is namelijk goed gevuld. Met krokant brood, kip én groente.

Op een warme dag zouden we broodjes kipshoarma eten, maar had ik geen trek in warm eten. Ik wilde een salade maken maar moest nog even bedenken wat ik er in zou doen. En toen bedacht ik me dat ik zou proberen een salade van de shoarma te maken. Met succes, zelfs de boyfriend die gek ik op broodjes shoarma (en iets minder gek is op salades) vond dit lekker.

Shoarma salade

Shoarma salade met krokant brood

Shoarma salade met krokant brood

Ingrediënten

  • half Turks brood
  • 400 gram kipshoarma
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gram ijsbergsla
  • olijfolie
  • zout en peper
  • knoflooksaus voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
  • Snijd het brood in blokjes en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout en peper. Verdeel dit over de bakplaat en bak dit 15 minuten in de oven tot het mooi krokant is en goudbruin is gekleurd.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipshoarma met de ui aan. Voeg als de kip aan beide kanten is gebakken de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 10 minuten mee.
  • Laat het shoarma-groentemengsel en de blokjes brood afkoelen.
  • Meng het brood met de kipshoarma en groenten en de sla. Serveer de shoarma salade met knoflooksaus er naast.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Comments

  1. Joke 12 juli 2017 at 08:25

    Hoi Brenda,
    Super handig, de boodschappenplanner, ik heb er al gebruik van gemaakt?

    Reply
  2. Yvonne 12 juli 2017 at 09:19

    Goed idee !
    Lijkt mij ook lekker zonder brood en met gebakken aardappeltjes.

    Reply
  3. jonna@burgertrutjes 12 juli 2017 at 13:54

    Shoarma is altijd lekker! Ik eet het al jaren door de sla. lekker met een kruidige knoflookdressing. Love it!

    Reply
  4. Femke 28 juli 2017 at 16:51

    Klinkt goed, leuk idee zo met dat brood. Ik ga het vanavond maken.

    Reply
  5. Fran 28 augustus 2017 at 10:48

    Vrijdag jl. gegeten en wat was het lekker, zeker voor herhaling vatbaar.

    Reply
    1. Brenda Kookt 30 augustus 2017 at 10:37

      Wat leuk om te horen, bedankt voor je berichtje

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: