Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5 favoriete verwen-ontbijtjes

favoriete ontbijtjes

Nu veel van ons vakantie vieren mag je jezelf wel verwennen met een lekker ontbijtje toch?

I love sleeping, it’s like a time-machine to breakfast. Ik houd van deze uitspraak, want ik ben gek op ontbijten. Door de week ontbijt ik vaak even snel maar in het weekend (of op vakantie) neem ik er graag de tijd voor.

Bij deze deel ik mijn vijf lievelings verwen-ontbijtjes. Met welke van deze lekkertjes ontbijt jij binnenkort?

5 favoriete verwen-ontbijtjes

Granola met noten en zaden

Granola

Bij een verwen ontbijtje denk je in eerste instantie misschien niet aan granola. Maar ik kan morgens ontzettend genieten van een kommetje yoghurt of kwark met mijn zelfgemaakte granola. Beetje vers fruit er bij en je hebt een prima ontbijtje.

Granola is een soort zelfgemaakte muesli, gebakken in de oven. Je kunt honing of andere zoetigheid toevoegen, maar dat hoeft niet. Er staan meerdere lekkere granola recepten op mijn blog, zoals deze met cacao en dit basisrecept met honing, maar de versie die ik meestal maak is deze met koekkruiden, zonder suikers. De koekkruiden vervang ik ook vaak door kaneel.

Wentelteefjes uit de oven met banaan en bosbessen

Wentelteefjes

Wentelteefjes zijn voor mij echte verwennerij. Je maakt ze gemakkelijk en snel van een restje oud brood met melk, ei en kaneel in de koekenpan (dit kan dus zelfs op de camping)

Maar je kunt ook andere variaties op wentelteefjes maken. Mijn favoriet zijn de wentelteefjes uit de oven met banaan en bosbessen. Klik hier voor het recept.

Recept suikerbrood

Suikerbrood

Sinds we een paar keer weekendjes weg zijn geweest naar Friesland smul ik van de echte Friese suikerbrood. Bij de bakker is dit vaak te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag!

Het is misschien even zoeken naar de parelsuiker, ik vond het bij de plaatselijke Welkoop. Winkels met een groot brood-bak assortiment verkopen het vaak ook. Bekijk hier het basis-recept voor Fries suikerbrood.

ein in broodje (sl)

Ei in broodje

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Gekookt, gebakken of scrambled bijvoorbeeld (klik hier voor nog maar opties om uit te kiezen). Maar het is nog lekkerder om er een compleet verwen-broodje van te maken, zoals bij dit ei in broodje. Nog steeds een van mijn favoriete recepten.

Als extra ingrediënten ga ik voor tomaat en spinazie, maar je kunt ook gaan voor kaas met lente-ui, ham of prosciutto bijvoorbeeld.

Banaanpannenkoekjes met haver ig

Pannenkoekjes

Pannenkoekjes mogen natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Dit is namelijk mijn all-time favorite.

Je kunt gaan voor de echte fluffy American pancakes met bacon. Maar ik ga net zo lief voor de banaan-ei pannenkoekjes met havermout en blauwe bessen. Veel gezonder en minstens net zo lekker. Bekijk hier hoe ik deze pannenkoekjes (minimaal eens per week) maak.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *