Deze pindakaas rijstrepen zijn een lekker tussendoortje. Het recept komt uit het Pindkaas Kookboek. Toen ik langs dit recept bladerde, wilde ik het wel eens proeven! Daarom ging ik er meteen mee aan de slag.
Het bleek een receptje om te onthouden. Ik vind het vooral een leuk idee om met weer eens wat anders dan van dadels een reep te maken. Met rijstwafels. De pindakaas en honing zorgen er voor dat het geheel lekker aan elkaar blijft. En zorgen natuurlijk voor die extra lekkere smaak. Lekker idee ook voor de broodtrommels van kids!
Pindakaas rijstrepen
Rijstrepen met pindakaas
25 minuten
+ 20 minuten
Ingrediënten
- 150 gram pindakaas
- 150 gram honing
- 40 gram rijstwafels 6 stuks
- 50 gram cranberry’s
- 120 gram pompoenpitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 135 ºC (hetelucht 120ºC).
- Doe de pindakaas en honing in een pannetje, verwarm dit op laag vuur tot de pindakaas mooi dun in.
- Verkruimel de rijstwafels en meng dit met de cranberry’s en pompoenpitten. Roer het pindakaas honing mengsel er door, zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
- Verdeel het mengsel over de bakvorm, of maak met natte handen (of 2 lepels) hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet het in de oven en bak dit in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de pindakaas rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.
Tip:
Een siliconen bakvorm met reepjes of bakplaat bekleed met bakpapier en 2 lepels als je dit niet hebt

Tip: ik heb de repen iets langer gebakken en uiteindelijk ook even omgedraaid zodat de onderkant ook mooi gebakken is.