Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Rijstrepen met pindakaas

Rijstrepen met pindakaas, pindakaas rijstrepenDeze pindakaas rijstrepen zijn een lekker tussendoortje. Het recept komt uit het Pindkaas Kookboek. Toen ik langs dit recept bladerde, wilde ik het wel eens proeven! Daarom ging ik er meteen mee aan de slag.

Het bleek een receptje om te onthouden. Ik vind het vooral een leuk idee om met weer eens wat anders dan van dadels een reep te maken. Met rijstwafels. De pindakaas en honing zorgen er voor dat het geheel lekker aan elkaar blijft. En zorgen natuurlijk voor die extra lekkere smaak. Lekker idee ook voor de broodtrommels van kids!

Rijstrepen recept gezond, pindakaas rijstrepen

Pindakaas rijstrepen

Rijstrepen met pindakaas

25 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram pindakaas
  • 150 gram honing
  • 40 gram rijstwafels 6 stuks
  • 50 gram cranberry’s
  • 120 gram pompoenpitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 135 ºC (hetelucht 120ºC).
  • Doe de pindakaas en honing in een pannetje, verwarm dit op laag vuur tot de pindakaas mooi dun in.
  • Verkruimel de rijstwafels en meng dit met de cranberry’s en pompoenpitten. Roer het pindakaas honing mengsel er door, zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
  • Verdeel het mengsel over de bakvorm, of maak met natte handen (of 2 lepels) hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet het in de oven en bak dit in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de pindakaas rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.

Tip:

Een siliconen bakvorm met reepjes of bakplaat bekleed met bakpapier en 2 lepels als je dit niet hebt

Tip: ik heb de repen iets langer gebakken en uiteindelijk ook even omgedraaid zodat de onderkant ook mooi gebakken is. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Marloes 25 augustus 2017 om 08:19

    Brenda dat ziet er heerlijk uit staat op me to do lijstje

  2. jonna@burgertrutjes 25 augustus 2017 om 15:38

    Alweer een heerlijk recept uit dit kookboek! Ziet er onwijs lekker uit, en niet ingewikkeld om te maken. Het kookboek komt op mijn wishlist te staan

  3. Marja 25 augustus 2017 om 16:15

    Hoi Brenda,
    Dit ziet er echt heel erg lekker uit! En heerlijk makkelijk te maken ook nog, een zeker belangrijke factor in mijn keuken.
    Ik ga ze zeker maker maken en een klein stukje proeven, want tja…het is niet echt goed voor diabetespatienten. Maar dat geeft ook niet, als je er niet mee te maken hebt hoef je er ook geen rekening mee te houden. Zo simpel is het gewoon. Maar ik heb nog wel wat liefhebbers die ze graag op zullen eten! Dank voor het recept in elk geval.
    Hartelijke groetjes,
    Marja. ???????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept