Rijstrepen met pindakaas

Rijstrepen met pindakaas, pindakaas rijstrepenDeze pindakaas rijstrepen zijn een lekker tussendoortje. Het recept komt uit het Pindkaas Kookboek. Toen ik langs dit recept bladerde, wilde ik het wel eens proeven! Daarom ging ik er meteen mee aan de slag.

Het bleek een receptje om te onthouden. Ik vind het vooral een leuk idee om met weer eens wat anders dan van dadels een reep te maken. Met rijstwafels. De pindakaas en honing zorgen er voor dat het geheel lekker aan elkaar blijft. En zorgen natuurlijk voor die extra lekkere smaak. Lekker idee ook voor de broodtrommels van kids!

Rijstrepen recept gezond, pindakaas rijstrepen

Pindakaas rijstrepen

Rijstrepen met pindakaas

25 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram pindakaas
  • 150 gram honing
  • 40 gram rijstwafels 6 stuks
  • 50 gram cranberry’s
  • 120 gram pompoenpitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 135 ºC (hetelucht 120ºC).
  • Doe de pindakaas en honing in een pannetje, verwarm dit op laag vuur tot de pindakaas mooi dun in.
  • Verkruimel de rijstwafels en meng dit met de cranberry’s en pompoenpitten. Roer het pindakaas honing mengsel er door, zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
  • Verdeel het mengsel over de bakvorm, of maak met natte handen (of 2 lepels) hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet het in de oven en bak dit in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de pindakaas rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.

Tip:

Een siliconen bakvorm met reepjes of bakplaat bekleed met bakpapier en 2 lepels als je dit niet hebt
| Afdrukken

Tip: ik heb de repen iets langer gebakken en uiteindelijk ook even omgedraaid zodat de onderkant ook mooi gebakken is. 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Hoi Brenda,
    Dit ziet er echt heel erg lekker uit! En heerlijk makkelijk te maken ook nog, een zeker belangrijke factor in mijn keuken.
    Ik ga ze zeker maker maken en een klein stukje proeven, want tja…het is niet echt goed voor diabetespatienten. Maar dat geeft ook niet, als je er niet mee te maken hebt hoef je er ook geen rekening mee te houden. Zo simpel is het gewoon. Maar ik heb nog wel wat liefhebbers die ze graag op zullen eten! Dank voor het recept in elk geval.
    Hartelijke groetjes,
    Marja. ???????

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk