Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s #6 – Thuis vakantie vieren, plus tripjes Brugge en Berlijn

Collage foodfot 5

De afgelopen week weken vierde ik nog vakantie. Thuis, en in Brugge. En toen mijn vakantie voorbij was mocht ik voor werk op een persreisje naar Berlijn! In de foodfoto’s van deze keer zie je chocolade, ijs, barbecue, etentjes met vrienden, ontbijtjes op een geweldig dakterras en ik heb ook nog fruit en groente gegeten.

Kijk mee!

Foodfoto 5 02

Laat ik beginnen bij twee weken geleden, de terugreis van onze vakantie van Zeeland naar huis. Er is genoeg te snoepen aanwezig ;) Ik kon niet kiezen dus at ik de kinderbueno (mijn favoriete candybar) en deelden we de kitkat.

Klik hier om de foodfoto’s van onze vakantie in Zeeland terug te kijken

Foodfoto 5 01

En als ik thuiskom van vakantie heb ik altijd heel veel trek in de Hollandse pot. Bij mijn ouders aten we bloemkool en aardappelen, ouderwets met jus en ketchup ;) Super vers, want de bloemkool stond in de ochtend nog op land en de aardappelen zaten nog in de grond!

Foodfoto 5 04

Deze twee lagen bij thuiskomst op de mat. Uiteraard moest dit uitgebreid getest worden. Hebben jullie de nieuwe repen al geproefd? Ik ben voor team donkere melk.

Foodfoto 5 07

Yes, ik sta weer in onze eigen keuken. Dit keer kook ik geen nieuw recept voor de blog, maar een recept dat al online staat (en zelfs ook in mijn kookboek staat!): de enchilada’s met gehakt.

Foodfoto 5 06

Proost, op lekkere ijsjes voor drie :)
Foodfoto 5 05

En dit is de foto die ik op Instagram plaatste.

Foodfoto 5 08

Weer aan de kook, met lekker veel groente deze keer. Ik maakte deze quiche, nog altijd onze favoriet.

Foodfoto 5 10

Yum, kibbeling!

Foodfoto 5 09

New in: deze toffe lepelpot (of hoe heet dit?) dit perfect bij mijn keuken past. Ik vond hem gewoon in het dorp (voor de kenners, bij de Zinken Viool).

Foodfoto 5 14

Op de kermis at ik een portie churro’s. Zo lekker!

Foodfoto 5 12

Een gezellige zondag borrelen met vrienden eindigt in een snackparty, onze mini’s  genieten daar ook van!

Collage foodfoto brugge

Na een weekje thuis vakantie te hebben gevierd ging ik samen met Joost nog een paar dagen naar Brugge. Het was zo leuk! Hier kun je de uitgebreide versie van de foodfoto’s van onze trip bekijken.

Foodfoto 5 11

Weer thuis brachten we een bezoekje aan IKEA, konden we daar meteen even lunchen. Ik ga altijd voor de Gravad Lax.
Foodfoto 5 15

Borrelplankje, borrelen en eten met vrienden. Dit borrelplankje was het voorgerecht. Het hoofdgerecht was een hele kip uit de oven met patat en appelmoes. Altijd goed.

Foodfoto 5 16

Weer een ander etentje bij ons thuis, deze keer was de tomatensoep uit Snelle klassiekers met een twist het voorgerecht.
Foodfoto 5 17

Tijdens een middagje buitenzwembad met mijn kleine moppie prikken we lekker stukjes fruit.Foodfoto 5 18

Tijdens de barbecue bij mijn zwager en schoonzusje testten we de smooker. De pulled pork hebben we goedgekeurd, en de smooker ook!
Foodfoto 5 19

Even wat gezonders tussendoor voor de balans ;) Mijn ontbijtje.
Foodfoto 5 20

En een lekker spiesje fruit tijdens het varen in de polder met mijn schoonfamilie.

Foodfoto 5 21

En toen was ik ineens in Berlijn! Miele had ons (mij en nog meer leuke Nederlandse foodbloggers en een aantal chefs) uitgenodigd om bij een presentatie van een nieuw product aanwezig te zijn.

Bij aankomst lunchte we met een groepje bloggers bij het Berliner Biercafe (zonder bier) tegenover ons hotel (het Zoo Hotel). We namen quinoaburgers met zoete aardappelfriet en mangocoulis en daarbij deelden we een paar porties nacho’s. Wat een feestmaal, ik had er weinig verwachtingen van maar het was ontzettend lekker.

Collage digitaloven 01

Het event was erg geheim, en super tof opgezet. Miele introduceerde de nieuwe #DialogOven. Het is een oven die het product van binnenuit verwarmd, en dus niet van buitenaf zoals onze huidige ovens en magnetrons doen. De oven gaart door het product heen en weet precies wat het product nodig heeft om perfect te garen. Dus  geen droge stukjes vis of aangebrand vlees meer. Én je kunt zelfs een hele maaltijd tegelijkertijd verwarmen, en alles wordt perfect gaar.

Doormiddel van diverse demonstraties hebben ze ons uitgelegd en laten proeven wat het apparaat allemaal kan. Het duurt nog even voor de oven in Nederland op de markt is, deze is vanaf 2019 verkrijgbaar.

Collage Miele dialogoven 2

Tijdens de presentaties werd een diner geserveerd dat uiteraard allemaal in de Dialogoven klaargemaakt is.

Zo werd een stukje vis gegaard in een blok ijs om te laten zien dat het ijs niet smelt, maar de vis wel gaart. Is een van een stukje zalm de ene helft gegaard en de andere niet (terwijl het dus wel in de oven zat) en is een stuk vlees in bijenwas de oven in gegaan. Het vlees was perfect gaar, en de bijenwas niet gesmolten. Rara hoe kan dat allemaal?! Het lijkt wel een tovertruc, maar het is een nieuwe technologie waar lang aan is gewerkt.

Foodfoto 5 22

De dag na de presentatie had Miele nog een heel leuk programma voor ons klaarstaan. Zo mochten we ontbijten boven op de Reichstag, het parlementsgebouw!

Foodfoto 5 23

Check het uitzicht! En de prachtige tafel! En wat een geluk dat we prachtig weer hadden.

Foodfoto 5 24

Dit was echt genieten, zo tof om mee te maken. Je kunt bij het dakterras van restaurant Käfer reserveren voor ontbijt, lunch of diner. Aanrader hoor!

Foodfoto 5 25

En daarna verkenden we de stad met een Trabi-Safari. Ook heel erg tof!
Foodfoto 5 26

En toen zat onze 24 uur in Berlijn er al weer op, tijd om naar huis te gaan. Deze couscous-salade at ik op het vliegveld at was ontzettend lekker en staat meteen symbool voor hoe ik de komende weken ga eten. GEZOND! Ik ga weer lekker back to normal, en uiteraard neem ik jullie daarin mee!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Daniëlle 15 september 2017 om 16:41

    Wat een leuke foto’s! Het waren vast heerlijke weken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *