Ga naar de inhoud

Snelle enchilada met gehakt

Het is alweer een poosje geleden dat ik een foto van dit gerecht deelde via Instagram. Het was een hit, jullie wilden allemaal weten wanneer het recept online kwam. Nou, jullie hebben er even op moeten wachten maar hier zijn ze. Dé enchilada’s met gehakt! Bij mijn vaste keurslager liggen altijd enchilada’s met gehakt in
Delen op

Snelle enchilada met gehakt

Snelle enchilada met gehakt

Het is alweer een poosje geleden dat ik een foto van dit gerecht deelde via Instagram. Het was een hit, jullie wilden allemaal weten wanneer het recept online kwam. Nou, jullie hebben er even op moeten wachten maar hier zijn ze. Dé enchilada’s met gehakt!

Bij mijn vaste keurslager liggen altijd enchilada’s met gehakt in de vitrine. Ze zien er super lekker uit, maar ik heb ze nog nooit gekocht omdat ik vind dat ik ze dan net zo goed zelf kan maken. Maar dan moet ik dat dus wel even doen. En dat deed ik.

Een lekker maaltje voor de woensdag, of eigenlijk iedere andere dag van de week. De enchilada’s zijn ontzettend lekker, en snel te maken. Binnen 20 minuten schuif je ze de oven in, hierna warm je ze nog even door zodat de kaas lekker smelt en kun je aanvallen.

 

enchiladas met gehakt

Enchilada met gehakt

Bereidingstijd 20 minuten en 15 minuten oventijd

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 6 tortilla’s
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 3 paprika’s (ik nam drie kleuren)
  • eetlepel tomatenpuree
  • blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • peper en zout
  • geraspte kaas (zoveel of weinig als je zelf lekker vindt)

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit in een koekenpan met olijfolie glazig. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook even mee.

Snijd de paprika’s in blokjes voeg dit samen met de blik tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in.

Bestrijk een tortillawrap met een beetje van de tomatensaus. Beleg net onder het midden van de wrap een reep van het gehaktmengsel (met zo min mogelijk vocht er bij). Rol de tortilla op en plaats dit in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere tortilla’s. Verdeel de overgebleven saus over de gerolde enchilada’s. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de enchilada’s 15 minuten in de oven.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

10 reacties

Bianca

Mmm, lekker! Zonder kaas ook lekker of eigenlijk incompleet? Mijn man lust geen kaas en ik ben jùìst een echte kaaskop!

Laat een bericht achter

Onno

Gemaakt voor vier personen. Recept verdubbrld moest ook wel was schoon op. Smaakte duidelijk erg goed

Laat een bericht achter

Marijke

Je hebt het over 'de tomatensaus' en over 'het gehaktmengsel'. Is dit hetzelfde of lees ik toch ergens overheen? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik bedoel daar inderdaad hetzelfde mee

Onno

MMMmmm heerlijk! Heb er Mexicaanse salade met dressing bij gemaakt, ook erg lekker! Zie hier het recept: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/gegrilde-spiering-met-mexicaanse-salade-en-een-kruidige-dipsaus Gr. Onno. :-)

Laat een bericht achter

Janique

Zoooo lekker, al meerdere malen gemaakt, echt een succes :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie :)

Bieke Vannieuwenhuyse

Superlekkere receptjes!! Straks even de Enchilada met gehakt proberen :-).

Laat een bericht achter

Heike

Wowww dat ziet er lekker uit en heb deze recept opgeschreven en ga ik zeker gauw eens maken. Ziet er zo heerlijk uit jammie jammie!!

Laat een bericht achter

Els

Jammie, dat valt hier vast ook wel in de smaak met lekker veel kaas

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op