Oude kaassalade met mosterd

Soms eet je ergens iets dat je bij blijft, daar blijf je aan denken. Zo denk ik al bijna twee jaar terug aan de oude kaassalade die ik in Alkmaar op een harde bol at. Het was zo ontzettend lekker, daar moest ik iets mee. En dus ben ik thuis aan de slag gegaan om mijn versie van deze kaassalade te maken.

kaassalade met mosterd

Na twee jaar was ik zo ongeveer vergeten wat er precies in de lekkere kaassalade zat. Wat ik wel wist is dat er (veel) oude kaas en een mooie grove mosterd in verwerkt was. In mijn versie mengde ik de mosterd met crème fraîche om het geheel minder pittig en romiger te maken. Blokjes appel en augurk zorgen voor een frisse toevoeging.

Het resultaat: niet 100% het broodje kaassalade dat ik eerder heb gegeten, wel een verdomde lekkere salade met oude kaas. De oude kaassalade met mosterd is niet alleen lekker op een broodje, maar ook lekker op een toastje. Ideaal voor op feestjes.

salade oude kaas

Oude kaassalade met mosterd

Oude kaassalade met mosterd

20 minuten

Ingrediënten

 • 150 gram Oude kaas
 • halve appel
 • halve citroen
 • 6 mini augurkjes
 • 4 eetlepels crème fraîche
 • 1 eetlepel grove mosterd
 • snuf peper

Bereiding

 • Rasp de oude kaas. Snijd de appel in blokjes en besprenkel dit met citroensap. Snijd de augurkjes ook in stukjes.
 • Meng de crème fraîche met de mosterd, een snuf peper.
 • Roer de geraspte kaas, blokjes appel en augurk door het mosterdmengsel.
 • De oude kaassalade is lekker op een broodje, cracker of toastje.
Pin dit recept
Afdrukken
(Visited 13 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk