Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snickerstaart

Ik kreeg al veel vragen van jullie over wanneer ik aan de slag ging met de karamel. Nou, bij deze! Vandaag deel ik een recept voor iets heel, heel, heel erg lekkers, een snickerstaart! En deze is me toch lekker..!

De snickers is mijn favoriete reep, daar wilde ik altijd nog een taart van maken. In een snickerstaart mogen er drie dingen natuurlijk niet ontbreken: nootjes, chocolade én karamel! Het makkelijke recept om dulce de leche te maken is hier perfect voor. Deze taart is super simpel om te maken, en dus super lekker. Kijk snel mee naar de video!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Recept snickerstaart

Snickerstaart

Snickerstaart

40 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 120 gram ongezouten pinda’s
  • 125 gram bloem
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 115 gram roomboter ongezouten koud en in blokjes
  • 45 ml koud water

Voor de vulling:

  • 1,5 blikje bereidde dulche de leche zie dit artikel
  • 100 gram zoute pinda’s
  • 225 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Extra: gecrushte zoute pinda’s en dulche de leche voor de topping

Extra benodigd: bakbonen voor het blindbakken van de taartbodem

    Tip: ik gebruik een quichevorm met uitneembare bodem, diameter 22-24 cm.

      Bereiding

      • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de bakvorm in.
      • Pulse 120 gram pinda’s samen met de bloem, basterdsuiker en zout in een keukenmachine. Voeg hierna de boter toe en maak hier een kruimelmengsel van. Doe het mengsel in een grote kom en voeg het water toe. Kneed met de handen door elkaar.
      • Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en druk het met je vingers aan. Doe hier aluminiumfolie over en verdeel hier de bakbonen in. Bak dit 18 tot 20 minuten in de oven.
      • Haal de bodem hierna uit de oven en laat het afkoelen.

      Voor de vulling:

      • Mix de karamel met de gezoute pinda’s en verdeel dit over de afgekoelde bodem.
      • Smelt de chocolade en pindakaas in de magnetron of au bain marie. Roer dit iedere 15 seconden door. Verdeel dit over de karamelvulling en garneer met extra gecrushte pinda’s.
      • Laat dit in de koelkast voor 2 tot 3 uur opstijven voor je het aansnijdt.

      Snickerstaart recept

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      7 Reacties

      1. Patricia 28 oktober 2017 om 08:58

        Mijn man wil die taart, ook hij is gek op snickers.
        Even een vraagje: hoeveel pinda”s heb je nodig voor de bodem? Bij de ingrediënten staat namelijk 100 gram, maar bij het recept 120.
        En voor het tweede gedeelte, moet die dulche eerst gezouten? In het recept staat salted caramel.

        1. Brenda Kookt 28 oktober 2017 om 21:40

          Het gaat om 120 gram ongezouten pinda’s in de bodem, en 100 gram gezouten pinda’s in de karamel. Doordat de pinda’s gezout zijn is het niet nodig om extra zout te te voegen aan de karamel.

      2. Janny 30 oktober 2017 om 08:09

        Taart ziet er heerlijk uit.
        Welke maat bakvorm heb je gebruikt?

      3. Carlijn 10 januari 2018 om 21:59

        Hallo Brenda, ik heb geen bakbonen. Hoe kan ik dan het beste deze bodem maken en wel formaat taartvorm gebruik jij?

      4. Laura 28 juni 2018 om 11:36

        3. Doe hier aluminiumfolie over en verdeel hier de bakbonen in. Bak dit 18 tot 20 minuten in de oven.

        Wat zijn bakbonen?

        1. Brenda Kookt 28 juni 2018 om 12:48

          Bakbonen zijn keramieke bonen die je gebruikt als steunvulling voor het deeg. Hier wordt het deeg mee voorgebakken.
          Je kunt ook bv ongekookte rijst hiervoor gebruiken. Nadat je de rijst hebt gebruikt voor het blind bakken (zo heet dit) kun je het niet meer koken en opeten.

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept