Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Poke toast met zalm

Ja, dat lees je goed! Het gaat deze keer niet om een poke bowl, maar om poke toast. Al het lekkers van de bekende bowl, maar dan op knapperige toast.

Poke toast is nieuw, en hot! Het is een combinatie van avocado toast (avocado op getoast brood) en de bekende poke bowl. Dat maakt samen een nieuw lunchgerecht. De combi van het knapperige brood met daarop het romige avocado-mengsel en frisse vis is zo ontzettend lekker!

Met dit gerecht kun je lekker variëren, neem wat jij lekker vindt. Naast zalm is het bijvoorbeeld ook erg lekker om blokjes verse tonijn te gebruiken. Ook dit kun je op smaak brengen met de sojasaus en rijstazijn. Qua toppings kun je je lekker uitleven. Ik ben gegaan voor komkommer met edamame boontjes, zeewier en kiemen.

Poke toast recept

Poke toast met zalm

Poke toast met zalm

20 minuten
2 stuks

Ingrediënten

  • 2 dikke boterhammen
  • 1 avocado
  • plukje rucola
  • 6 plakjes komkommer
  • 150 gram verse zalm
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel edamame boontjes
  • pluk zeewier
  • pluk kiemen
  • sesamzaadjes
  • peper

Bereiding

  • Toast de boterhammen in een broodrooster of onder de grill goudbruin.
  • Lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak dit in een kommetje zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper.
  • Snijd de verse zalm in blokjes of plakjes. Meng dit met sojasaus en rijstazijn.
  • Besmeer de toast met avocado. Beleg dit met rucola en plakjes komkommer. Verdeel hierover de zalm en de edamame boontjes. Leg hier een pluk zeewier en/of kiemen op.
  • Bestrooi de poke toast tot slot met sesamzaadjes.

Poke toast met zalm recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Tanja 30 oktober 2017 om 19:08

    Mmmm dit lijkt me heerlijk, al deze smaken bij elkaar! Maar het lijkt me onmogelijk dit te eten zonder dat het een knoeiboel word. Ik denk dat ik het brood in stukken breek en in de kommetjes leg en daarna alles volgens jouw recept er op .

    1. Brenda Kookt 30 oktober 2017 om 19:57

      Kan ook :) Al ging het bij mij aardig goed hoor, snijden met een goed scherp mes scheelde al een hoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept