Smoothiebowl van rood fruit

Trek in een ontbijtje met veel fruit, frisse lunch of een flink tussendoortje? Ga dan voor deze smoothiebowl!

Inmiddels is mijn plantaardige challenge voorbij. Binnenkort laat ik jullie alles zien in een video, ik heb een film-dagboekje met de ups en downs voor jullie bijgehouden. Ik kan wel verklappen dat ik mijn schaaltje yoghurt met granola als ontbijt erg mistte. Een oplossing of vervanger daarvoor is deze smothiebowl.

Een smoothiebowl is een smoothie in een kommetje. Om de smoothie extra romig te maken gebruik ik deels bevroren fruit en een beetje melk (of soyadrink). En het aller leukste van de bowl: je kunt hem versieren met extra fruit en granola of muesli waardoor het er extra feestelijk en lekker uitziet.

Door bevroren fruit te gebruikt wordt de smoothiebowl wel erg koud. Daar moet je van houden op de vroege ochtend. Houd je hier niet van? Gebruik dan geen of minder bevroren fruit, dit vervang je door fruit uit de koelkast.

smoothiebowl maken

Recept – Smoothiebowl van rood fruit

Smoothiebowl van rood fruit

20 minuten
1 grote portie of 2 kleinere

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 150 gram bevroren rood fruit ik nam frambozen en aardbeien
  • half glas melk of sojadrank
  • 1 kiwi
  • handje blauwe bessen
  • 3 eetlepels granola

Bereiding

  • Stop 2/3 van de banaan, het bevroren fruit, de melk en een halve kiwi in de blender en pureer dit tot een glad mengsel. Verdeel dit over een kom.
  • Snijd de overige banaan en kiwi in plakjes en beleg de smoothie hier mee. Verdeel de blauwe bessen erover en tot slot de granola.
Pin dit recept
Afdrukken

smoothiebowl rood fruit


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk