Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO

Dit jaar zijn niet alle wortels voor het paard van Sinterklaas, maar we gaan er ook mee aan de bak! Deze carrot cake is dé sinterklaastaart van dit jaar. Een topper!

Natuurlijk is er dit jaar ook weer een Sinterklaasweek op brendakookt.nl. De komende week deel ik weer de lekkerste sinterklaasrecepten met jullie. Ik trap meteen af met een topper, dé sinterklaastaart!

Dit jaar heb ik de klassieke carrot cake of worteltaart een sinterklaas twist gegeven. En ik ben er super blij mee, hij is heel erg lekker en mega goed gelukt!

Door het gebruik van donkere basterdsuiker is de taart lekker donker, en winters van smaak. Speculaaskruiden maken de taart extra lekker. En in een sinterklaas carrot cake, of worteltjestaart mogen kruidnoten natuurlijk niet ontbreken. Ze worden dubbel gebruikt, ín de taart en er op.

Kijk snel mee naar de leuke video waarin ik dit sinterklaasrecept bak!


Maak je liever iets anders voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

sinterklaastaart carrot cake recept

Sinterklaastaart – Carrot Cake – Recept

Sinterklaastaart – Carrot Cake – VIDEO

20 minuten
+ 50 minuten
12 - 16 stukken

Ingrediënten

  • • 150 gram boter
  • • 200 gram donkere basterdsuiker
  • • 150 gram geraspte wortel
  • • 2 theelepels speculaaskruiden
  • • snuf zout
  • • 2 eieren
  • • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • • 2 theelepels bakpoeder
  • • 120 gram gehakte kruidnoten
  • • 1 theelepel citroensap
  • • 120 gram roomkaas
  • • 50 gram zachte roomboter
  • • 1 theelepel vanille
  • • 5 eetlepels poedersuiker
  • • extra kruidnoten voor de garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.
  • Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de roomkaas met roomboter, citroensap, vanille en poedersuiker . Smeer dit bovenop de worteltjestaart en bestrooi met extra kruidnoten.
Pin dit recept
Afdrukken

Sinterklaastaart worteltaart recept

(Visited 5 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk